Skip to main content
  • 8.12.2015.

Klubska Scena “preuzela” Osijek. Publika oduševljena, a scena ujedinjena!

Oh, kako vrijeme samo puže do onoga što čekaš s velikim ozarenim dječjim osmjehom i nakon što je gotovo satovi se iznova usklade na svakodnevicu.

 
Tako smo ovoga vikenda kojeg ostavljamo u retrovizoru života, 5. prosinca, otvorili prvu etapu glazbenog pasijansa koji jest KS Takeover. Osječki Epic bio je prva stanica serijala evenata koji će dovesti do 15 rođendana tvoje Klubske, uz cilj promoviranja lokalaca koji grade scene svojih gradova i ujedinjenja domaće scene kao jednog čvrstog polimera.

 
Nakon što su sve logističke niti bile povezane Scena je protutnjala Osijekom i to gromoglasno. Želimo zahvaliti i Glasu Slavonije koji je ljubazno predstavio Scenu na svojim stranicama i u tisku.

 
Preko 450 duša natiskalo se u Epic na spektakl housea, tech-housea i techna koji su sipali njihovi Slavonci u najvećem gradu regije. Na 2 floora oduševili su redom Yakka, Tom Spock, Ervin Mandari, Milex, Indy Slide, Articledisco, Drogba i Hudi & LuKaku kao protagonisti izvrsne večeri koja je iznova zapalila krijes osječke tech/house i techno scene. Osim Osječana s nama su do sitnih jutarnjih sati plesala stopala iz Sl. Broda, Đakova, Vinkovaca, Vukovara…

 
Sam klub i ozvučenje pokazali su se dostojni zadatka i mogu biti primjer kluba koji više posvećuje kvaliteti glazbe zbog koje dolaziš nasuprot interijara i lažnog razbacivanja VIP tretmanom. Na podiju su svi jednaki, na podiju su svi VIP, svi su voljeni i nitko nije isključen.

 
Da bi ušao u Epic hodaš među kamenim zidovima stare osječke Tvrđe. Ovaj barokni grad-tvrđava iz 18. stoljeća nastao je transformacijom već na lokaciji zatečenog zdanja od strateške vrijednosti na prelasku preko Drave. Ulaziš li u Epic ulaziš u underground i doslovno i simbolički. Eksterijer prati ono što osjećaš unutra dok se spuštaš u podzemlje. Alternativna vibra, fantastično ozvučenje i vlasnik s kantama podrške za našu svrhu, učinili su prvo uzurpatorsko preuzimanje bubnjića ugodnijim iskustvom no što smo mogli i sanjati.

 
Plesači su komentirali kako se ovakav skup slavonske scene nije odavno dogodio, te su pohvalili ideju KS, kao i sam vibe na oba floora. U nadi da će se KS uskoro vratiti na osječke floorove, mnogi nisu party napuštali sve do samog kraja dok nije svanulo u 6 ujutro, a oni najveći fanovi, njih 70, je završilo na afteru u Livingu uz zvukove Hudia i Indy Slidea. Na neke komentare baci pogled ovdje

 
Večeras vas čeka šaka sliko-priča s prvog Takeovera, a kroz koji dan i izjave DJ-a za prozor u to kako je njima bilo kao meštrima KS parade. I koji je slijedeći korak? Gazimo iz Stare u Novu velikim glazbenim korakom 31. prosinca baš u primoštenskoj instituciji Aurore. Dok godina ne pripuže kraju ostajemo s onom emocijom temeljitog zadovoljstva kad se sav trud isplati i cijeni, kada dobre namjere pogode metu i ugnijezde se u sječanja kao radosno mjesto na koje se vraćaš! Pa do novog preuzimanja ostajte nam divni, rasplesani i optimistični!

Pogledajte cijelu fotogaleriju!

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2