Skip to main content

Marul predsjeda podijem rodnog grada!

3. lipnja mašine KS Takeovera pale se za pisanje još jedne glazbene štorije u gradu pod Marjanom i struja teče kroz zvučnike O'Hare.

 
Nakon što u Klubu Mladih oko 17 pobereš šake mudrosti na KS Takeover Knowledgeu uz domaće predvodnike krda, osjeti se slobodnim oko ponoći svrnuti stopala putem punkta O'Hare gdje te čeka 12 domaćih s tetivama koje bride za početkom noći.

 
Jedan od dvanaestorke tako je i sin splitskih ulica, Mario Marelić, koji se u tvoju unutarnju elektroničku enciklopediju ugnijezdio kao Marul. Od anonimnosti prema vrhu, put ubrzano vodi prema visinama od 2014. kada je jedan posvećeni partijaner odlučio podije zamijeniti pultevima i grabi u ruke dva CD playera kojima mejsecima dnevno poklanja po 6,7 sati.
 
Kako koncept sreće u realnosti postoji jedino kao kombinacija prilike i spremnosti da se javiš kada ona okrene tvoj broj tako je kraj jednog seta vježbanja slučajno pohodio i DJ Jock koji je nakon usklika "Odlična ti je muzika brate" priupitao Marula bi li zasvirao na neslužbenom afteru Ultre na zvučnim lijanama Jungle. I tako (kao još nekoliko puta u životu) jedan "Da" mijenja sve.
 
2015. sviće uz eksperiment osobne vještine i Marul uskače prijavom na burn Residency i na osobno iznenađenje odjednom sjedi za stolom ekipe u finalu iz čega je izronila pouka da se nema smisla podcjenjivati ako radiš sa srcem i daš sve što imaš za dati. 

 
Svaki novi uspjeh gradi sržno samopouzdanje i jača volju i želju za napretkom i Marul širi domenu djelovanja i na produkciju pa posljedično sati i sati studijskog vremena 24. travnja rađaju prvi EP za Moonklift Records naziva "Enigmatic" koji pričajući svoju glazbenu priču kreće na pohod chartovima i sjeda na #51 na Beatport top 100 minimal releasova.
 
Nimalo enigmatski nije da trud donosi plodove i da ćeš zamoliš li lijepo svemir dobiti upravo ono što tražiš. Tako se uskoro niti križaju i s taticom Technotice Jolly Jokeom i čvrsto zamotani pod maksimom "srcem za ritam" dvojac zajednički, kako to obično biva, na nekom afteru, nakon nekog partyja, počinje razgovor o zajedničkom projektu. Za vrijedne ljude je jednostavno dovoljno da ih postaviš zajedno u prostoriju, njihovi zasebni entuzijazmi se dalje pobrinu za sve ostalo i tako se iz kockica želje za nečim novim i svježim slaže program "Heart4Beat".
 
Pitate li ga kako bi sam definirao ono što pušta, mora se nasmijati svjestan kako su mu uglavnom dodijelili techno značku, ali Marul cuka u rukavu mnogo više pa se u setovima ugnijezdi sve na spektru od deepa, preko tech housea, jackin housea i nudisca do techna. Svi kreativni ljudi granice, barijere i žanrovske opne gledaju jednostavno kao sugestije, arbitrarno povučene linije koje olakšavaju snalaženje na poljanama elektronike, nikako kao pravila postojanja.

FB EVENT: 03.06. Klubska Scena Takeover Split / O`Hara

 
A ti? Dođi, postoji, pleši i voli na jednom mračnom podiju za splitski Takeover. Ovo će bit posljednje predgrađe ljeta u kojem ćeš biti ovako mlad! Vidimo se u O'Hari!
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop