Skip to main content

M’tlaren crew vibrira kroz Lazarete!

Lokacija na kojoj su se odvijale radnje lektirskih imperativa "Skupa", "Ekvinocija" i "Dubravke" povlači stoljetne likove u sjenu i na svjetlo zove plesače.

 
Dubrovnik postaje scenski postav jedne sasvim druge scene, one Klubske, koja uzbuđeno s treperavim srcem i od plesa vibrirajućim bedrima ponosno hoda korak po korak bliže slavlju svoje petnaestice u žrvnju svega onog klupskog, sretnog i plesnog.
 
Desetljeće i pol na mračnim podijima, u suradnjama s domaćim i stranim prstima u predanom cilju da ti da najpouzdaniju informaciju i približi te onima čiji rad cijeniš, u misiji da podigne šešir ponosa za domaće koji su se s podija odlučili preseliti za pulteve krenula je u jednogodišnji flanerizam hrvatskim gradovima i lokalnim elektroničkim pričama koje na lokalnim ulicama pletu tapiseriju domaće elektronike.
 
Tako nakon splitskog oblizeka u O'Hari pakiramo sve što se za pakirati ima, slažemo mašine i kablove i cukamo kofere na hrvatski jug gdje ćemo u noći 11. lipnja domom zvati Lazarete na kojima su za soundtrack zadužena 4 dubrovačka crewa, jer crew je ipak crew i jer suma dijelova je ponekad mnogo veća no njihov pojedinačan zbroj. Tu su M'tlaren, Sticky Fingers, Bitch Black i Funk You teamovi.

FB EVENT: Klubska Scena Takeover Dubrovnik / Lazareti

 
2015. na dubrovačkom tlu rodio se tako M'tlaren koji mete podije u nesalomljivom guranju prema naprijed uz vrijedne ruke ČX-a, Jux-a, Benx-a, Lije i Flore.
 
Spontano su translatirani iza pulta zajedničkim amoroznim osjećajima spram pokreta, plesa, energije i glazbe kojima u pozadini stoji svijest o nedostatku kvalitetnog undergrounda na južnoj jadranskoj obali. Kao odvojeni entiteti, prijatelji i kolege po pultu, haraju festivalskim lokacijama već godinama no tek posljednja donijela je formalnu glazbenu zajednicu imena M'tlaren. Što su? Ekipa koja kao primarnu točku fokusa vidi plesača, spoj iskustva i mladosti, techna i housea, zvuka i plesa, društvo prijatelja hedonista i onih kojima suvremene vrijednosti i pohlepe ne predstavljaju ništa.

 
Jux je tako poglavica, starosjedilac i najiskusniji član, pripadnik starog underground klana koji je zakoračio u elektroničko na prelasku tisućljeća. Osim ljudi, mačića i duga voli pravi fini house i tribal uz dodir vesele groovy struje. Ostavlja nutrinu s osjećajem kao da se pacaš na suncu Copacabane s hladnim pićem u ruci.
 
Benx je glazbeno najsvestraniji u skupini, eklektični sakupljać kojem je elektroničko samo vrh sante glazbenog enciklopedizma. Početke bilježi u osvit prethodne godine kada je s Lijom započeo svirati uz kultni dubrovački duo Funk You. Za Benxa zvuk postoji samo kao dualnost nesputana žanrovima, jednostavno samo kao dobar ili loš. Toliko spontan da nerijetko iznenadi iza pulta i sam sebe, nudi plesaču jednu finu vožnju za pamćenje.
 
ČX također stiže kao jedan od iskusnijih potpornja M'tlarena koji je svoju vještinu uposlio i pod crnim zastavama Torresova BitchBlacka. Varljivo kratka karijera dovela ga je ipak za pult s velikim igračima kao što su Oxia, Hollen, Dave the Drummer, Dj Jock i Metodi Hristov. Njegova specifičnost? ČX ima onu kvalitetu koja sjedi na linijama rečenice ne vjeruješ DJ-u koji ne pleše. Jedan je od onih koji istinski uživa u glazbi lila se ona u njegovom vlastitom ili tuđem setu, a kombinacija talenta, karaktera i truda savršena je kombinacija za one koje još čekaju velike stvari.

 

 
Lija je najmlađi M'tlarenovac. Vješt, mudar i okretan elektronički otrov nosi u sebi od ranih dana. Strastveni je plesač koji stvara glazbu za one koji strast dijele pa tako voli žestoki masni beat koji te tjera da iskočiš iz kože. Nastrojen na istraživački rad i prekapanje po svemu novo i starom što mu dođe šapa stvara niti koje ne biste očekivali i nerijetko ćeš u njegovom setu čuti stvari po prvi puta. Za pultom je u prekrasni b2b povezan neraskidivo s onom s kojom je proveo stotine i stotine sati u slušanju i plesu, Florom.

 

 
Flora tako stiže u svom biljnom aliasu kao kotačić koji je pokrenuo M'tlaren. Zvuči kao krhka dama, zar ne? Prevarili biste se, jer Flora je zapletena u ples od sićušnih stopala i uporna, otporna i čvrsta, svoje prave mogućnosti otkriva tek uz elektroniku. I kako to obično biva iza svakog velikog muškarca (ovdje skupine muškaraca) stoji velika žena (koliko god joj krhko zvučao alias).
 
Pa dođi, pleši i voli u Lazaretima, pusti se da te preplavi, preuzme i usisa duga topla noć predgrađa ljeta! KS i M'tlaren team kažu pis aut!
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web