Skip to main content

Poslušaj: Coxova posljednja epizoda Global Radia nakon 16 godina!

U svakom aspektu kulture tu i tamo ćeš zateći nekoga tko se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu, s pravim talentima i pravom prskavom osobnošću koja taj talent može nositi dalje. Baš taj netko u elektroničkome je veliko nasmiješeno lice gospodina Coxa, za pultevima preko 30 ljeta i zima.

 
Udica je bio disko, rane 80-e, uz grozne trajne i zavinute rukave sakoa, na naličju su za Carla nosile i New York hip-hop, elektro i kiseli acid house i techno, dok je svijet gutao trance. Zatim je mladi čovjek otvorio prvu večer još neslućene legende Shooma, zapleo se u loop s Oakenfoldo i na Sunrise Raveu u zoru namontirao treću miksetu da bi iznova podigao na noge 15 000 ljudi. To su počeci, a nastavci donose i stvaranje vlastitog mu Inteca i digitalnog osuvremenjenog Intec Digital-a 2010. i 15 godina jedne od najdugovječnijih globalnih rezidencija – disidentskih involucija "Music is Revolution" u ibiškom Spaceu od kojih smo oprostili ove godine. 

 
No opraštamo se od još jedne priče tipa koji je poznat po povicima "Oh Yes, Oh Yes!" u žiži noći, pa stoga pozdravljamo kontinuitet 16-godišnjeg radio podcasta Global Radia. Finalna epizoda dolazi kao kraj jedne ere i simbolički pozdrav od jednoga od najpopularnijih podcasta industrije s preko milijun slušaoca za svaku epizodu, a na ciljnoj crti u konačnim minutama pridružili su se između ostalih i Skudge, Landlord, Snna, Omid 16B, Dennis Ferrer feat. Janelle Kroll…

 
Carl je s nostalgičnim prizvukom zahvalio za svu ljubav koja mu je pružena kroz sve ove godine s naklonom "svakom DJ-u koji se pojavio na Global Alliance koji i svim labelima koji su doprinijeli Global Lowdownu. I respect svim 95 FM radio postajama koje su diljem svijeta svaki tjedan emitirale Global. I naposljetku hvala svakome od vas pojedinačno koji ste slušali u posljednjih 16 godina i nadam se da će vas ovaj mix držati dok se iznova uskoro ne sretnemo na flooru."
 
Z konačni dvosatni gušt jedne točke na i, Global Radio je uklizao u ono što Cox naziva "grešnim zadovoljstvima kroz tri desetljeća glazbe", a ti posljednji pozdrav iz radio etera možeš uhvatiti niže. Koji bolji način da provedeš podne subote nego nekoliko sati s Carlovim finalnim naklonom.

 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2