Skip to main content
  • 5.04.2015.

Boiler Room i BBC odali počast Frankie Knucklesu

Prije godinu dana elektronska scena izgubila je kuma house glazbe Frankie Knucklesa.

Piše: 


U sjećanje na pionira plesne glazbe, Boiler Room je u suradnji sa fondacijom Frankie Knucles napravio dvodnevni party "Official Tribute to Frankie Knuckles – Home: A Celebration of Chicago". Poslušajte miks kolega DJa iz Smart Bara u Chicagu gdje je Frankie prvi put za pult kao rezident zasjeo 1982. i držao to mjesto sve do same smrti; mjesto gdje proslavio i svoj posljednji rođendan. Njegov vlasnik Joe Shanahan je ujedno bio i dugogodišnji Frankijev prijatelj i jedan od osnivača fondacije Frankie Knuckles. U njegovu počast svirali su Gene Farris, David Morales, Louie Vega, a set koji imate prilike slušati snimljen je 31.3. uz Alan Kinga, Elebert Phillipsa, Derrick Cartera, dugogodišnjeg prijatelja Knucklesa, te Michaela Serafinia, vlasnika Gramaphone Recordsa koji je lansirao karijere Marka Farine i DJ Sneaka.

 

Boiler Room Frankie Knuckles Tribute @ Smart Bar (Chicago) – 2015-03-31 by Electronicbunker on Mixcloud

 

Ugledna elektronska emisija "Essential Mix" na BBC Radiu 1, također se prisjetila Frankiea, te u 120 minuta emitirala dva mixa nikad prije puštena u javnost. Prvi mix je snimljen uživo na gramofonima u londonskom Shoreditchu, dok je drugi studijski mix. Oba datiraju iz 2011.g.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2