Skip to main content
  • alt
  • 6.03.2015.

Bunte Bummler tech house i minimal na Baile Musiku

Mannheimski duo čarobnjaka groovea, Bunte Bummler, urezao je duboku prepoznatljivu brazdu u glazbenoj sceni i nastavlja preciznom oštricom beata ulaziti sve dublje u tech house i minimal.

 
Nakon golemih izdanja na labelima poput 8 Bit, Mono, Defected, Hottrax i Serkal Baile Musik i vlasnik Luka Vujeva plešu happy dance jer je ekipa napokon sletjela i na naš, iz Splita u Njemačku preseljeni, Baile.

alt

 
Bunte Bummler imaju onu kuharicu u kojoj je zapisan recept za najveću frku na podiju jer znaju točno koliki pratohvat čega je potreban za najbolju traku. Kako će vam svaki najbolji kuhar reći, ponekad je sve u čistoći okusa. Tako Bummleri pažljivo balansiraju vrući moćni ženski vokal s anlognom bas linijom u repetitivno hipnotičkom pozdravu podiju pod nazivom Aesub.

alt

 
Veteranka Bailea Monika Ross bacila je poseban pogled na Aesub koncentrirajući se na toplinu i flow same trake. Druga strana vinilke naziva je E Yo E Yo i ponaša se poput iskrivljenog odraza u zrcalu, pomalo neobična pomaknuta i iskrivljena s zanimljivom distopijskom atmosferom. Producent Silat Beksi je inovativna, odlučna, nezavisna sila prirode koja ne mari za trendove već se drži svojih mračnih repetitivnih produkcija koje ponekad djeluju kao minijaturni glazbeni egzorcizmi. Demone je istjerao i iz E Yo E Yo-a, a da bi se sve slilo u bešavnu cjelinu na mastering zadatku našao se Rob Small.

alt

 
Aesub je iscjedio u zvučne poljane sa glatkog crnog vinila 25. veljače i u digitalnoj binarnoj maniri na Beatportu 2. ožujka, pa pođi, poslušaj, zatvori, oči, pođi na putovanje i zanjiši se. Klubska i Baile Musik žele sretan petak dragi naši!
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2