Skip to main content
  • Paradise Garage
  • 10.03.2011.

Dlakava prsa su se depilirala – Garage is back!

Nastavno na vrlo uspješni album "Yours & Mine" Dj-ice, producentice i promotorice Steffi, Sergej se osvrnuo unatrag i preslušao njen nešto stariji EP "Keep Your Head To The Sky".

Naslovna foto

Paradise Garage


Steffi je DJ, producent i rezident u vodećem klubu u svijetu – Berghain/Panorama u Berlinu u koji je prebjegla iz Amsterdama. U Amsterdamu je vodila nekoliko izuzetno uspješnih večeri poput Elechics i Lomotion te bila rezident u kultnom Paradisu. Zaslužna je za prve nizozemske nastupe artista kao što su Adult, Two Lone Swordsmen ili Marco Passarani. Posjeduje vlastiti label Klakson, a nedavno je objavila svoj prvi album ''Yours & Mine'' za etiketu Berghaina Ostgut Ton kojim je zaradila pozitivne kritike. Sutra hrvatska publika ima priliku doživjeti njen set uživo u zagrebačkom klubu Sirup. Njena osebujna diskografija oduševljava poklonike plesne glazbe, a naš karizmatični Sergej osim što dovodi Steffi u Sirup rado odabire stvari s labela Ostgut Ton. Ovaj put prisjetio se EP-a "Keep Yor Head to the Sky" i evo što kaže:

"Nakon hita Yours sa njenog zadnjeg albuma, gdje se nadzire početak velikog revivala Garage glazbe, prisjetio sam se malo starije ploče od Steffi. Meni je osobno milo oko srca jer kada sam kupio prvih par ploča Ostguta (label koji djeluje unutar Berghein/Panorama) nazvao sam taj sound Dlakava prsa – jer ima taj feel stare Garaže, ali na žešći, dlakaviji pristup. Rekoh ova žena ima muda – to je to.

Da se trend Garaže vraća dokaz je i ploča BLM | Drake | Griffiths – Garage is Back (Fear of Flying), koja je na putu u ZG 🙂 i koja možda ima više UK garage stil, dok ga je Steffi sa "Keep Your Head To The Sky" vratila "back to the roots" – to Paradise Garage u New Yorku za vrijeme Larry Levana.

Možda ovaj trend možemo shvatiti kao buđenje house communitija, jer neki novi klinci sa bezobraznim stavom, uzimaju stari house i zovu ga razno raznim pogrdnim imenima, pitam se zašto? Pitajte njih, a u međuvremenu poslušajte pravi New York Garage – iz Paradise Garagea by Larry Levan – utemeljiteljem onoga na što plešemo svaki vikend."

 

{soundcloud}https://soundcloud.com/r_co/larry-levan-live-the-paradise-garage-early-80s{/soundcloud}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2