Skip to main content

Fuzija klasike i elektronike na albumu Pete Tonga

Pete Tong objavio je novi album "Classic House", u suradnji s The Heritage orkestrom, te dirigentom Julesom Buckleyem.

Piše: 


Studijski album "Classic House" producirao je Mark Ralph, a na njemu su zabilježene suradnje s Katy B, Johnom Newmanom, Ellom Eyre, Jamiem Principleom i Cookie. Ovim izdanjem Pete Tong želi ispisati glazbenu povijest, spajajući elektroničku dance glazbu s klasičnom.
{youtube}mKrP9JvT4hg{/youtube}

Novi album posljedica je Ibiza Prom nastupa, u sklopu kojeg je legendarni BBC Radio 1 voditelj, DJ i producent emisije BBC Essential Mix – Pete Tong prvi put surađivao s The Heritage orkestrom te dirigentom Julesom Buckleyem. Pionir klasične glazbe Jules Buckley pomiče granice iste, a do sada je surađivao s glazbenicima i bendovima kao što su Arctic Monkeys, Benjamin Clementine, Emeli Sandé, Dizzee Rascal.
{youtube}EsfIcvwc3tc{/youtube}

Početkom godine Jazz-Fusion bend Snarky Puppy i Jules Buckley osvojili su Grammy nagradu, dokazavši još jednom o kakvom dirigentu i kompozitoru je riječ. 2004. godine Jules je zajedno s Chrisom Wheelerom osnovao The Heritage Orchestra, a producirali su orkestralne nastupe u suradnji s Björk, Aphex Twin, Goldie, Massive Attackom i Giorgiom Moroderom.
{youtube}rrz4R5xSQag{/youtube}

Pete Tong, Jules Buckley i The Heritage Orchestra počeli su predstavljanje albuma "Classic House" u Velikoj Britaniji, 01.12. u londonskoj O2 areni – gde su karte za koncert rasprodane u samo dva sata. Album "Classic House" hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2