Skip to main content

Le Chocolat Noir debitira na Charlois labelu!

Tamna, tekuća, kruta, crna, gorka, slatka, izazivajuća elektronika živi u rukama jednog sisačkog Jasmina.

 
Uz njega pridružiš Yas, a osvijetljenog strobom i dobrovoljno zarobljenog u studiju obraćaš mu se s Le Chocolat Noir aka Honored Matres. 
 
Bile su to 90-e kada je Jasmin već floor zvao drugim domom da bi ga Y2K zatim protjerao za pult, a godine učenja, upijanja i istraživanja 2005. se slijevaju u prve samostalne produkcije. Da te netko priupita da mu objasniš estetiku Le Chocolat Noira morao bi se zadržati oko epiteta eklektičnog i neobičnog ispreplitanja negdje na tangenti prljave mračne/noir elektronike u koju se zaglave svjetlosni objekti kao polarne suprotnosti dominante struje. Ova chiaro-scuro elektronika jednako je prikladna za maleni klub znojnih zidova, samostalno slušanje u neko nedjeljno kišno popodne ili pak koncertnu lokaciju kao protuteža violini ili klaviru.

 
Meštar Disco Panonie, koja je na Intergalactic FM-u nedavno okinula 211. epizodu, i dio zagrebačkog bRave kolektiva, ostavio je već trag i na labelima kao što su Attractive!, Bordello A Parigi, Soundtravels, Romance Moderne, Creme Organization, Basic Unit Productions, Adriatiko, Home Made Electronica, NAUK i Wave Record, Frigio, Kraftjerkz i Return to Disorder.
 
Popisu labela koji uživaju u soničnim mračno svjetlosnim igrama elektrona 28. studenog pridružen je i Charlois label iz Rotterdama na koji se slijeva EP s 4 EBM-om inspirirane prljave trake – naslovni Models Unrepresentative, I'm Not Your Superman, Voyage d'Esprit i Les Supérieurs. Glavna odrednica ovoga EP-a, baš kao i svih onih stvari koje te intrigiraju je proturječje – usred oštrih vokala, bahatih synthova i beata koji reže, na naličju paranoje pojavljuje se i hladna ravnodušna nada. Pa za malo frigidne, sasvim za subotnji predizlazak prikladne nastrane topline, skokni niže. Znaš i sam dovoljno dobro da te samo prljave stvari mogu pročistiti!
 
 

 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop