Skip to main content
  • alt
  • 29.10.2014.

NIna Kraviz mixa za DJ Kicks

Nije loše za jednu umalo stomatologinju iz hladnog sibirskog, vjetrom šibanog, Irkutska.

 
Nina je odrasla uz oca zaljubljenika u glazbu i djetinjstvo su joj obilježili zvuci jazza i psychodelic rocka. No odjednom kasnih 90-ih kroz radijske zvučnike je zakapao danas klasik acid housea Armandov “Downfall” i udica je bačena. Ovaj savršeni trenutak kada traka nađe svoju metu rezultirao je time da Nina stvara vlastitu radio emisiju i u kojoj se poigrava technom, houseom i IDM-om i kocka se zarolala.
{youtube}YU4Ilfloekc{/youtube}
 
U ovo veliko glazbeno srce sve se više uvlače zvuci techna, housea, funka, space disca i rijetkih soundtrackova iz 60-ih i 70-ih koje počinje vrtiti na svom stalnom setu svaki petak u moskovskoj Propagandi.
 
Uslijedilo je nekoliko iznimno uspješnih traka kao što su “Voices”, “Pain In The Ass”, “I’m Gonna Get You”, “Ghetto Kraviz”, ali NIna sama je napomenula kako je tek nakon Red Bull Music Academy počela osjećati stvarno samopouzanje, brusiti svoj stil i okupljati oko sebe one koji jašu isti val housea i techna sa kojeg se cijedi neobično pomaknuti acid prizvuk.
{youtube}AkLcZRLbdJs{/youtube}
 
!K7 ima već podobro poznatu seriju izdanja naziva “DJ Kicks” i ovoga puta je najnovije ova mlada dama, koja se u prethodnih pet godina strelovito počela penjati na sceni. Njen pogled na ovaj mix dat će vam u potpunosti novo razumijevanje Nine kao umjetnice. Delikatno složen set sa dubokim trippy puteljkom u nepoznato kao da ste u sitne bezbožne sate pronašli krčeću radio stanicu na kojoj se prenosi live stream ilegalnog partija.

alt

 
Gotovo polovica traka dolazi sa Nininog valstitog трип labela s time da su tri njeni autorski radovi “Mystery”, “IMPRV” i “Prozimokompleme” koje rezoniraju sjaćanjima na čikaške i detroitske temelje sa svojim čistim minimalističkim i hipnotički zavodničkim ritmom.
 
Na mixu ćete moći čuti još i jezovitu voodo techno traku “The Vibe” DJ Bonea, neobično pomaknutu elektroniku “Bradley’s Robot” Bradleya Stridera, Armandovu acid traku “Pleasure Dome” i atmosferično remek djelo “Truth” od Goldie. Iznenaditi će vas i prisutnost efemernih vokala koji se pojavljuju od nikuda, ponekada izgovarajući u potpunosti nerazumljive mantre i otapajući se polako u ništavilo. Ima tu još toga na što možete baciti oko u tracklisti nešto niže a cijeli mix ćete moći poslušati 26 . siječnja naredne godine u izdanju labela !K7. 
{youtube}PaEd4ef-hnY{/youtube}
 
Kraj mixa će vas povesti još dublje u opskurna područja kada se Nina ušulja sa svojim glasom s kojim se i u radio emisiji ponekad ubacivala kako bi najaviala slijedećeg umjetnika ili samo podijelila nešto sa slušateljima pa tako možete čuti: “Jeste li ikada bili u Reykjaviku? Ja nisam. Ali voljela bi otići tamo jednoga dana.”

alt

 
TRACKLIST
1. Egotrip – Dreamworld (Acapella)
2. Nina Kraviz – Mystery (DJ-Kicks)
3. Area – Broken Glass Everywhere
4. Prototype 909 – Atma
5. Goldie – Truth
6. Bjarki – Revolution
7. Nina Kraviz – IMPRV
8. Bjarki – Polygon Pink Toast
9. Population One – Bonus Beat
        w/ Flatner / Ingram Project – Da Comin’ (Jay Denham RMX) Acapella
        w/ Parrish Smith – 1.0 / 8.0 Afrika Genocide Acapella
10. Breaker 1 2 – In The Distance
11. Steve Stoll – Pop Song
12. Bradley Strider – Untitled
13. Stanislav Tolkachev – I Will Not Pee In The Pool
14. Armando – Pleasure Dome
15. Nina Kraviz – Prozimokompleme
16. Baby Ford – 24 HR
17. Fred P – Higher Mentalism (edit)
18. Exos – Nuclear Red Guard
19. Steve Stoll – Corona
20. Freak Electrique – Parsec
21. Population One – Out Of Control (Vocal Mix)
22. Exos & Octal – Grow
23. Porn Sword Tobacco & SVN – Complaints A
24. Plaid – Oi
25. DJ Bone – The Vibe
26. Adam Beyer pres Conceiled Project – Pattern 1
27. Polygon Window – Quino-Phec
28. Nikita Zabelin feat. dBridge – So Lonely
29. Rizhome – Corridor 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk