Skip to main content
  • alt

O čemu fantazira Janko Novoselić?

Svi klinci vole buku i bubnjaju po predmetima istražujući svijet, no bubnjanje nekih jednostavno ima više ritma i znaš da nikad neće biti sretan ne postane li glazba njegov život. 

 
Jedan od takvih je poliinstrumentalist, bubnjar i producent Janko Novoselić koji vas vodi putevima fantazije u novom istoimenom albumu.
 
U 31 godinu na Zemlji on je vjerojatno više sati svirao no što si ti ikada proveo slušajući glazbu. Oće tome tako ako si već prije desete godine nastupao sa Vješticama u BP Clubu i Kulušiću.

alt

 
Osnovna i srednja glazbena škola Elly Bašić i glazbena škola Vatroslava Lisinskog bili su logičan korak za onoga koji vidi glazbu u svemu oko sebe, pa kada je došlo vrijeme za dalje putevi su ga odveli u Graz na Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti. 
 
Prosipao je note i beatove zrakom s domaćim, europskim i svjetskim jazz glazbenicima. Uz sve ove divne stvari Janko voli i ekspresivne mogućnosti elektronike i njenog sintetičkog zvuka pa je tako izletio i novi album koji zasada možete preslušati isklučivo na tubi dok će krajem veljače izaći i u digitalnom formatu i nakon toga i na CD-u u sklopu Zona Music Promotiona.
 
Album “Fantazija” spastički vas vodi u nepravilne mjere i ritmove, sintesajzere i polifoni pristup kompoziciji. Ovaj glazbeni narativ gradi bubnjevima, gitarom, sintisajzerima, softverskim programima i analognim klavijaturama. Iako se pojavljuju tragovi glasa oni više služe samo kao auditorna boja nikada ne prelazeći u govornu sferu, kako bi se zadržao instrumentalni pristup.
{youtube}0oPEa35MQFM{/youtube}
 
Možda vam riječ fantazija priziva u um lascivne karnalne ideje za čijim ostvarenjima žudite, ali glazbeno to je primarno naziv za glazbenu formu 19.st. Ponesite odavde karakterizaciju koja vam odgovara ili kako bi ninđa riječi Shakespeare rekao: “Kako vam drago!”
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web