Skip to main content

“The Lattice” Petra Dundova se otvaraju u remixu Franka Wiedemanna!

Jedan od iskonskih starosjedilaca, predvodnika domaćeg elektroničkog stampeda koji je državne granice prerezao kao maslac i najbolji domaći izvozni proizvod podija upravo je Petar Dundov.

 
Dvadeset godina je došlo i prošlo i Petar s jednakom strasti priča svoje techno priče kao kada su se prsti prvi puta upleli u zvučno. Rane 70-e proigrane na zagrebačkim ulicama obrazovale su ga do onoga koji je u desetljećima pred sobom zauzadao  pozornice festivala kao što su “I Love Techno”, “EXIT”, “Awakenings and Wire”, te zasjeo za pult klubova kao što su “Berghain”, “Matter” (RIP), “Womb”, “Air”, “Fuse and Space”, “Tresor". Već deset godina ljubuje s golemim belgijskim labelom Music Man, a za Millsov Tomorrow izdao je ujedno i mini LP "Sculptures"

 
Pedeset samostalnih izdanja i pet albuma donijeli su u elektroniku ekvivalent neobičnih zvučnih arheologija kakve biste mogli naći u diskografijama Phillipa Glassa i Jean Michela Jarrea. Mutirani, modificirani, razlomljeni i iznova sastavljeni techno tako je i kostur novog petog albuma koji balansira na žicama univerzalne misije i onog mjesta gdje se događa magija života, baš tamo u momentu na kojem vaga prevagne, baš tamo gdje još jedna vlat lomi devina leđa "At The Turn Of Equilibrium".

 
S ivice ravnoteže tako je upravo uzet i novi singl, jednostavna prirodna manifestacija lijepog i koja dodavanjem još jednog suglasnika usvaja internacionalni karakter, "The Lattice". Otvara se kao desetominutno zvučno putovanje na pozadini međusobno isprepletenih melodija i iznimno zapaljivog sporogorećeg beata.
 
"Ideja za "The Lattice" došla je kada sam svirao jednostavnu silaznu progresiju akorda dok sam eksperimentirao s različitim silaznim i uzlaznim melodijskim linijama. Ovaj fenomen – u kojem harmonija jača melodiju i obratno – dao mi je ideju za naziv pjesme" – podijelio je Dundov.
 
Uz originalnu traku u kojoj Petar plete zvučnu petlju njemački DJ i producent koji je svoj talent posudio ekipi kao što su Âme i Howling, Frank Wiedemann, preuzeo je remix dužnost obgrljujući prekrasne kompleksnosti melodija klupskim okvirom.

 
Album je već prisutan u kolektivnom zvučnom putem njegova matičnog Music Man labela, a "The Lattice" možeš uhvatiti od 17. lipnja. Do tada posudi uho SoundCloudu za jedno zvučno istraživanje digitalnom hiper-autocestom ovdje.
 
PETAR DUNDOV ONLINE:
MUSIC MAN RECORDS ONLINE:
 
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2