Skip to main content
  • alt
  • 20.05.2015.

Laptop bi mogao postati suvišan dio DJ opreme

Pogledaš li u smjeru DJ pulta prva stvar koju vidiš je ponosno raskriljeni pravokutnik plastike, sklopova i žica u kojem se sve događa.

 
Laptop je centralni dio opreme koji zatim pljuje zvukove u hrpu ostale, na njega povezane, aparature. No ovaj prijenosni veteran iza pulta bi uskoro mogao poći u penziju jer je DJ Qbert u suradnji s Intelom načinio novi učinkovitiji uređaj.

Novi komad hardwarea koristi čipove koji se zovu Edison procesori i njhovom primjenom možete manipulirati audio podatke kao i produkcijsku opremu. Edison se sastoji od dvojezgrene 500 MHz procesorske jedinice i 100 MHz Quark mikrokontrolera. Za dodatni info slobodno ukliži i na Intelov instagram profil.

alt

Trenutna cijena Edisona je $55 dolara što je zapravo zaista prihvatljivo s obzirom na mogućnosti. Novi komad opreme proizveden je tako da bi ga se moglo povezati s bilo kojim uređajem koji bi vam mogao zatrebati i također imate i mogućnost umetanja USB-a.

Moguće da su DJ Qbert i njegov Thud Rumble team isprepleteni s Intelovom stručnošću stvorili novog velikog vladara pulteva za desetljeće pred nama.
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2