Skip to main content
  • alt
  • 22.07.2015.

Aldo Morro: Na globalnoj razini došlo je do eksplozije kreativnosti

Ljeto se zahuktalo. Podiže se i temperatura na najrasplesanijoj hrvatskoj plaži i na njenu obalu usidrenom klubu Noa. Kako svaka divna stvar treba meštra parade ili nekoliko njih tako ga treba i ova.

 
Pa smo ugrabili jednoga od rezidenata i razmijenili s njim koju ugodnu riječ. Stoga vas ostavljamo s našim elektroničkim jahačem valova Aldom Morrom, s kojim smo popričali o počecima, rezidenciji, digitalnom. superherojima…
 
1. Kako si počeo? Kako se rodila ljubav prema glazbi? Uz koje pjesme si odrastao kao klinac?
 
Početak bavljenja glazbom općenito desio se jako rano, od udaranja po svemu što je proizvodilo zvukove. Kažu da sam propjevao prije nego sam progovorio. Kućna fonoteka imala je veliki utjecaj na moj glazbeni ukus, tako sam od malih nogu prebirao ploče i kasete Abbe, Doorsa, Elvisa… Poseban utjecaj svakako su imali Floydi, zbog kojih me put vjerojatno i odveo u elektronske vode.

alt

 
 2. Sjećaš li se svog prvog nastupa? Gdje je bio i kako si se osjećao?
 
Prvi nastup koji volim pamtiti kao “službeni” desio se na osnovnoškolskom maskenbalu, gdje sam jednu kasetu puštao, a sljedeću premotavao flomasterom. Novije generacije nemaju pojma o čemu pričam, ali bio je to izvrstan tulum 🙂
 
3. Koliko je vremena prošlo dok nisi uhvatio rezinciju u Noi? Čime se vodiš u svojoj rezidenturi? Koja je maksima i moto?
 
Što se Noe tiče, tamo sam od samih početaka, pošto je to najmlađi klub na Zrću i jako sam sretan što mogu raditi ono što volim na onakvom mjestu i u onakvom okruženju. A moto? Eat, sleep, rave, repeat, valjda:)
 
4. Što nas sve očekuje ovoga ljeta u Noi, što bi posebno preporučio i koga bi ti osobno volio najviše čuti?

alt

 
Dobar dio sezone već je odrađen, meni osobno najbolje paše onaj dio oko Hideouta gdje je većina publike po mom guštu. Neki od najvećih EDM izvođača ovo ljeto stajat će na pultu Noe, to su imena poput Nervo, Tujamo, Moguai… Što se preporuke tiče, ono što mogu garantirati kao vrhunski provod je Noin resident DJ tim, to su Mony, Matroda i Robert MKC, skupa sa mnom. Oni nikada ne iznevjere.
 
5. Što misliš o sadašnjem stanju scene i što bi savjetovao mladim ljudima koji tek ulaze u svijet glazbe?
 
Živimo u digitalnom svijetu i to je uvelike utjecalo na glazbenu scenu. Na globalnoj razini došlo je do eksplozije kreativnosti, a to se osjeti i kod nas, iako u manjoj mjeri, no svake godine mi se čini da sve više publike pronalazi ono što im odgovara, a time cijela clubbing scena dobivao smisao.
 
6. Kako bi ti okarakterizirao svoj zvuk? što tražiš u traci?
 
I u DJ-ingu i u produkciji nikada se nisam volio ograničavati na žanr, tempo ili eru. Okružen sam glazbom cijeli život i već na prvo slušanje mogu prepoznati ako traka ima ono nešto čime će me kupiti, bilo da ću je koristiti u nekom setu ili ću uživati u njoj privatno. Ili oboje.
{youtube}rDnTzM1nbBY{/youtube}
 
7. Wild Card pitanje: Da možeš s nekime zamijeniti život na jedan dan, živim ili preminulim, stvarnim ili fiktivnim likom, tko bi to bio i zašto?
 
Batman. Zato što svatko normalan barem jednom u životu poželi biti maskirani čudak sa skupim gadgetima. 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk