Skip to main content
  • alt
  • 16.04.2015.

Burn Residency mix off: ElektroPionir

Korak bliže tronu, korak bliže gravitaciji Carla Coxa i korak bliže zavidnom ugovoru od 100 000 eura!

 
Nakon dva tjedna vjećanja, nebrojenih šalica kave, sati i sati preslušavanja materijala s otvorenim umom i ušima, prosuđivanja kvalitete i rasprava, petorka domaćeg burn Resiedncy mix offa je proglašena.

alt

 
Ibiza više nije neostvariv daleki san a love ga Tom Bug, ElektroPionir, Apollo Eighteen, Andrologic i Marul pa smo danas sjeli i pročavrjali nakratko s ElektroPionirom:
 
1. Koliko se dugo već baviš glazbom i kako je za tebe sve počelo? Kada si slao traku na burn Residency natjecanje koje su ti misli prolazile kroz glavu i jesi li očekivao da ćeš dospjeti u mix off?
 
Oduvijek sam želio jednog dana biti DJ, prvi doticaji su bili već u ranoj mladosti na ekipnim tulumima i uvijek sam zamišljao kako ću si kupiti opremu da bih mogao ozbiljnije krenuti u ostvarenje svog dječačkog sna. Prekretnica se dogodila 2006. godine, otprilike prije 9 godina, kad sam kupio svoje prve gramofone i počeo vježbati. Nedugo zatim su uslijedile i prve ozbiljnije gaže po lokalnom području i tako je sve krenilo.

Pošto sam prošle godine isto bio u finalu ništa manje nisam očekivao ni ove godine, kad sam snimio mix znao sam da je kvalitetan i nadao sam se da ću opet biti odabran među finaliste. Eto na moju sreću opet sam u finalu i nadam se da ću ovu drugu priliku što mi se pruža iskoristiti najbolje što znam.
{youtube}iROwAjOuDbc{/youtube}

 
 
2. Što bi za tebe osobno značilo da postaneš hrvatski izaslanik na Ibizi i koliko ovakav pothvat može poslužiti kao dobar vjetar u leđa, s pobjedom ili bez nje?
 
Pa sigurno da bi mi puno značilo kad bih bio hrvatski predstavnik na Ibizi, ali isto tako bi značilo za mene jednu veliku odgovornost jer ne predstavljam samo sebe nego i Hrvatsku.

Mislim da kod nas malo omalovažavaju samo natjecanje iz koje kakvih sebi poznatih razloga tako da teško možeš dobiti vjetar u leđa za neke nove gaže, većinom se dogodi da je malo više ljudi čulo za vas i na tome ostane, dok je već na globalnoj razini priča dosta drukčija. Samim plasmanom na Ibizu se otvaraju mnoga vrata za napredak pa možda i suradnju. U svakom slučaju plasman u samu završnicu natjecanja je itekako dobar vjetar u leđa za dalje.

 
 
3. Što očekuješ da ćeš naučiti iz burn Residency iskustva i koje svoje osobine smatraš najvećim prednostima iza pulta? 
 
Kako je koncepcijski natjecanje jako dobro posloženo puno toga se može naučiti, sigurno jedno ogromno iskustvo za svakog od nas finalista. Hm… Najteže je sebe okarakterizirati, ali idem pokušati. Pozitivna, vesela i nasmijana osoba uvijek spreman za dobru zabavu.

Beskrajnih vidika u glazbenom smislu tako da se uvijek nastojim približiti, prilagoditi publici kluba u kojem puštam, koliko je god moguče u mojim glazbenim sferama. Smatram da je moje višegodišnje iskustvo, strast, te odabir glazbe među najvećim prednostima iza pulta.

alt

 
 
4. Wild Card pitanje: Što je važnije, talent ili rad?
 
Najvažniji je talent sa puno rada. Teško je nešto od to dvoje istaknuti kad jedno bez drugog ne ide. Sigurno da treba biti bar malo talentiran, ali bez konstantnog rada nema rezultata. Iz svakog nastupa treba izvuć svoj maksimum i trudit se biti sve bolji jer uvijek ima mjesta za napredak.

I da, treba imati jako puno strpljenja uz sve već spomenuto i što je najvažnije vjerovat u sebe i svoj rad. 

 
Zahvaljujemo pioniru i želimo mu sreću!
 
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2