Skip to main content
  • alt

Burn Residency mix off: Marul

Još jedan član stelarne petorke burn Residency mix off-a, koja velikim koracim gazi prema sve izglednijoj mogućnosti Ibize, je naš Mario Marelić aka Marul.

 
Uz suborce Tom Buga, ElektroPionira, Apollo Eighteena i Andrologica Marul uskače u brzu traku jer lovorike, iako djeluju tako udobno, nisu mjesto gdje se odmaraš već mjesto gdje stvari tek počinju. Pa poslušajmo što nam je imao za reći.

alt

 
1. Koliko se dugo već baviš glazbom i kako je za tebe sve počelo? Kada si slao traku na burn Residency natjecanje koje su ti misli prolazile kroz glavu i jesi li očekivao da ćeš dospjeti u mix off?
 
U DJ-anju sam se odlučio okušati prije točno godinu i 4 dana, i imao sam sreće što mi je naš lokalni DJ i promotor koji je u Splitu poznat pod nadimkom “Miro” pružio priliku da vježbam na njegovoj opremi. U roku od 3 mjeseca sam savladao miksanje na CDJ900 CD playerima i technics SL1200 MK2 gramofonima, jer sam vježbao skoro svaki dan po 6-7 sati, i nedugo nakon što sam to savladao mi je bio ponuđen nastup u klubu Jungla. Od tada pa sve do danas imam istu želju i volju za napredovanjem kao što sam imao i prvog dana kad sam se susreo sa tim svime, i to sve mi je sada postalo dio mog svakodnevnog života..  
 
Što se tiče burn Residency natjecanja, nakon što sam pročitao da je krenulo to natjecanje, samo sam spojio opremu i počeo snimati. Kad sam ga poslao, nisu mi neke pretjerano zanimljive misli prolazile kroz glavu jer iskreno nisam ni očekivao da ću proći do mix off-a. Očekivao sam da će proći moj prijatelj DJ Jock koji je prošle godine bio u mix off-u, tako da kad sam saznao da sam prošao dalje sam bio jako sretan i čak malo šokiran. Bilo mi je bitno pokušati i sudjelovati, i evo, izgleda da se isplatilo pokušati =) .

alt

 
 
2. Što bi za tebe osobno značilo da postaneš hrvatski izaslanik na Ibizi i koliko ovakav pothvat može poslužiti kao dobar vjetar u leđa, s pobjedom ili bez nje?
 
Za mene osobno bi to značilo puno, jer  bi predstavljao svoju državu u svijetu elektronske glazbe i njezine kulture, što nije mala stvar za nekoga tko se ovim svime bavi tek godinu dana. A zbog ovog pothvata će mi definitivno biti lakše “progurati” svoje ime u scenu, bilo lokalnu ili globalnu, zavisno o konačnom rezultatu mix off-a. Isto tako će ljudi imati nekakav uvid o meni kao osobi i onome što ja predstavljam putem glazbe sa kojom izražavam svoje osjećaje. Bez obzira na konačni ishod regionalnih finala, ovo natjecanje je jedno pozitivno iskustvo i već sada mi je pomoglo i poguralo me korak naprijed u našoj elektronskoj sceni.

alt
 
3. Što očekuješ da ćeš naučiti iz burn Residency iskustva i koje svoje osobine smatraš najvećim prednostima iza pulta? 
 
Očekujem da ću naučiti dosta toga, bilo to vezano za miksanje ili glazbenu produkciju. Mentori sa burn Residency natjecanja te gosti koje su do sada doveli na otok kako bi ispričali svoju priču i svoj put do uspjeha te svoje mišljenje o nekim stvarima koje bi pomogle ostalim natjecateljima da im bude lakše napredovati u glazbenoj industriji, su osobe koje ja osobno jako cijenim kao glazbenike. Vjerujem da bi svaku njihovu riječ upijao poput spužve i odmah nakon toga nastojao provesti u djelo. 
 
Među svojim osobinama mislim da mi je sposobnost povezivanja s publikom putem zvuka najbolja osobina i da mi daje najveću prednost dok se nalazim iza DJ pulta.
 
 
4. Wild Card pitanje: Da novac nije faktor koju želju bi si ispunio?
 
Da mi jednog dana netko napokon kaže di je after =) .

Lavovski dalje Marule!

hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2