Skip to main content
  • alt

Carlo Lio: Mislim da je ovdje sada onako kako je na Ibizi bilo prije puno godina

U Primoštenu postoji jedno sjajno mjesto, zvučni hram koji svako malo sklopi ruke u dobrodošlicu nekome od velikih internacionalaca. 

 
Ovoga petka, 24. srpnja, vrijeme je za Torontčanina Carla Lia, čije produkcije i setovi sve više odzvanjaju svjetskim elektroničkim zidovima. Tako smo lijepo posjeli Carloa u Scenin vrući stolac i upitali ga ponešto o počecima, labelu, idolima, Hrvatskoj… Prepuštamo riječ gospodinu Liou:
 
1. Kakva je bila scena u Torontu kada si ti odrastao? Je li bilo kvalitetnih mjesta na koja si mogao otići?
 
Rave scena u Torontu je gdje sam zapravo naučio o ovom novom underground svijetu. Imali smo odlične lokalne talente i ovi momci su djelomično razlog zbog kojeg sam odlučio da želim biti DJ. Jednako često sam odlazio slušati lokalne DJ-e koliko i headlinere iz druge zemlje. Bilo je dosta mjesta na koja bismo se uputili vikendom kao što je Industry, Mad Bar i System Soundbar. Danas Toronto ima ozbiljnu scenu s klubovima kao što su Koda i Stereo i klub za aftere Comfort Zone.

alt

 
2. Koja je logika iza Rawthentic Musica? Koji je cilj labela?
 
Rawthentic Music je originalno osnovao moj najbolji prijatelj Nathan Barato. Neko vrijeme smo zajedno vodili label prije no što sam  ja preuzeo. Nathan je moj brat i željeli smo outlet kako bi objavljivali svoju glazbu kada želimo i ovo je bio najbolji način. Mladim producentima je uvijek teško dobiti dobre kontakte i da se njihova glazba čuje ili čak da dobiju odgovor na poslani demo. Rawthentic nam je pružio moć da stvaramo vlastiti timeline kao i da sagradimo nešto iz ničega, što je oduvijek bio konačni cilj.

alt

 
3. Tko je utjecao na tvoj rad i što smatraš svojom najvećom snagom kao Dj i glazbeni producent?
 
Glazbeno ono što je definiralo mene i moj zvuk su momci poput Jeff Millsa, Marca Carole, Mr.G-ja, Carla Coxa, Speedy J-a i Adama Beyera – da navedem samo nekoliko! To je lista koja nema kraja. Uzeo sam stranicu iz raznih priča. Ima toliko briljantnih stvari da je nemoguće suziti sve na samo nekoliko imena. Ali ekipa kao što su Dubfire i Carl Cox se uvijek nalazila na vrhu moje liste, a mislim da je tako i mnogima drugima. Glazbeno i osobno to su ljudi kojima se divim i kakav želim biti u nadi da ću se jednom zateći na njihovom mjestu.
 
Mislim da je moja najveća snaga u puštanju i produkciji glazbe raznolikost. Pokušavam se nikada ne zatvoriti u kutiju jer je vrlo lako biti postavljen tamo od strane drugih. Tako da se uvijek trudim pogurati granice i nadmašiti sam sebe u setovima i produkcijama.

alt

 
4. Jesi li ikada prije bio u Hrvatskoj? Postoje li neki naši lokalni umjetnici koje poznaješ? Što možemo očekivati u Aurori 24. srpnja?
 
Bio sam već ovdje i volim Hrvatsku. Prekrasna je zemlja i publika uvijek donese pregršt lude energije! Svirao sam na Barrakud festivalu prošle godine i to je bilo jako zabavno! Hrvatska dovodi neke od trenutno najvećih talenata, svi oni koje vidite na Ibizi su ujedno ovdje, ali mislim da je ovdje sada onako kako je na Ibizi bilo prije puno godina i da je zato Hrvatska toliko popularna. Možete očekivati tonu groovea, velikih basova i neke hipnotičke elemente, kao i obično!
 
5. Wild Card pitanje: Što smatraš svojim najvećim postignućrm (glazbeno ili bilo kako drugačije)?
 
Najvažniji glazben trenutak koji mi iskače i koji me pogurao prema sljedećoj razini je nakon što sam objavio traku “Breakfast in Bag” na QUARTZ labelu Paula Ritcha. Ovo je bila traka koja je definirala karijeru i okrenula mnogo glava u mome smjeru da obrate pažnju. Pustili su je svi DJ-i kojih se mogu sjetiti i to je bila odskočna daska nakon koje sam potpisao za agenciju i započeo s turnejama.
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web