Skip to main content

Guramo domaće snage

Splitski DJ i producent Milan Pivalica, poznatiji kao DJ Pille, jedan je od glavnih aktera splitske scene, zajedno s DJ-em Lushijem osnivač je  itekako uspješnog labela Acilectro, a od ove je jeseni i jedan od organizatora programa u splitskome Kameleonu, E!Nights.

 
Porazgovarali smo s njime o labelu, o tome što  priprema u Kameleonu te doznali kako ocjenjuje trenutno stanje splitske scene i na koga iz grada ispod Marjana trebamo obratiti pažnju u budućnosti.
 
Ove godine Acilectro slavi šest godina djelovanja tijekom kojih je izdano više od 20 izdanja. U kakvom će ti sjećanju ostati prvih šest godina te čemu se nadaš u sljedećih pet godina?
Da, dosta vremena je prošlo, od samih početaka te priče koja je na kraju rezultirala službenim otvaranjem labela 2007. godine. Bilo je tu svega, teško mi je sad izdvojiti nešto, bio je to jedan veliki hype od prvog izdanja pa nadalje…. Što se budućnosti tič,e nadam se da ćemo i dalje organizirati uspješne evente koje smo počeli organizirati prije nepune dvije godine, te uspješnom radu u preuređenom studiju. Što se tiče izdanja definitivno smo odlučili gurati samo domaće snage… Dakle, strast je još uvijek prisutna, sve se mijenja, ali ljubav za groove je još uvijek tu.
 
Što bi savjetovao nekome tko je taman odlučio pokrenuti label u Hrvatskoj?
Pa da bude profesionalan, realan, strpljiv, dosljedan, marljiv i uporan. Teško je napraviti nekakav boom na tržištu koje je zaista ogromno, ali ako imaš viziju i vjeruješ u nju, prije ili kasnije dogodit će se nešto što te može ispuniti i dati motiva za dalje.
{youtube}Tzlw6_9NVak{/youtube}
 
Osim labela, odnedavno si dio organizacije koja radi program u Kameleonu. Čega se pridržavaš prilikom odabira DJ-eva?
Da, od ove sezone krenula je nova svježa priča u Kameleonu, skupilo se nas par koji imamo vjere u dobar đir, i imamo subotnji program pod nazivom E!nights. Jedan od glavnih motiva toga svega je edukakcija ljudi, u svakom smislu, pa tako i što se gostovanja tiče. Želimo prezentirati neka nova lica svaki put, producente i  DJ-eve koji nikada nisu bili ovdje  jer toliko ih ima da nema smisla dovoditi uvijek iste likove. Zasad smo jako zadovoljni i spremamo vam još i još edukacije. 
 
I sam si DJ, koga bi izdvojio kao svoje najveće ovogodišnje glazbeno otkriće i zašto?
Budući da sam već spomenuo guranje domaćih snaga, neka tako i ostane. To su naša dva mlađahna momka iz Splita koji su puno napravili na području produkcije u zadnjih godinu dana. To su Mariano Mateljan i DJ Jock koji su svaki u svom žanru daleko dogurali, već su počeli imati gigove vani i čisti su primjer kada nešto želiš dovoljno jako da nije neostvarivo. Mislim da njihovo vrijeme tek dolazi.
{youtube}Ad2XFE5lnKc{/youtube}
 
Kako bi ocijenio trenutno stanje splitske scene pa čak i cijele Dalmacije, posebice u vrijeme kad nema festivala?
Iskreno, ovo što se u zadnje vrijeme događa u našem gradu je teški boom kojem se svi čudimo još uvijek i, naravno, želimo da to potraje što duže. Osim našeg programa svake subote u Kameleonu, tu su i Kocka i Jungla te još par manjih kafića koji guraju elektroniku. Mislim da su Zadar i Dubrovnik standardno dobri tako da neće biti većih problema do ljeta kad ćemo biti zatrpani raznoraznim festivalima.
 
E! Night program do kraja prosinca
14.12. Diskonektion by dBart
 21.12. Samo Moderno! by Pille & Duda
25.12. Simulation pres. Jay Shepheard
28.12. Voi’sa night
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web