Skip to main content

Intervju: Jamie Lewis (CH)

Jamie Lewis, pionir elektronske glazbe u Švicarskoj, DJ, producent, remixer, vlasnik labela Purple Music i jedan od nekoliko DJa na planeti koji su svirali na Madoninom after partyu u Barceloni 2001. Kao DJ svoju karijeru započinje prije 20 godina.

Piše: 

Naslovna foto

Jamie Lewis


Svoj image gradio je polako svirajući u velikom broju zemalja; u Americi, na Ibizi, u Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Estoniji, Latviji, Australiji, Belgiji, Poljskoj, Hrvatskoj, jugoističnoj Aziji… Rezident je Purple Music događaja u klubovima poput Penelope na Ibizi, Kaufleuten u Zurichu. U producentskoj karijeri je napravio soundtrack za njemačku pivarsku kuću „Bitburger“, te surađivao s imenima poput  Etienne De Crecy, Cerrone, The Weather Girls, Billy Ray Martin i svim većim imenima svjetske house scene. Za svoj label Purple Music izbacio je dosta hit singlova producirajući sam ili u suradnji s popularnim producentima.

1)    Gospodine Jamie, nastupali ste u Hrvatskoj već nekoliko puta. Gdje Vam je bilo najbolje, te je  li ovo Vaš prvi festivalski nastup kodnas?

Mnogo puta sam nastupao u Haciendi, to je bilo prije nekoliko godina, te u klubu Pagayo na jednom od vaših prekrasnih otoka… Da, koliko se sijećam, ovo će biti moj prvi festivalski nastup u Hrvatskoj! Inače, Hacienda mi je bilo najbolje mjesto do sada.

2)    Kao groovemaker, imate sposobnost da djelujete na ljude veoma pozitivno. Koji umjetnici Vas inspiriraju, dakle tko vas potiče na to da dodajete nešto svježe, novo i dobro u svoju glazbu?

Volim velik broj izvođača, mnogo žanrova, a posebice disco. Dakle, nemam sad nekog pojedinca koji me inspirira. Kad dobijem ideju, odem u studio i pokušavam iz toga izvući ono najbolje… Nije uvijek lako, ali to je ono što volim, a nadam se da i slušatelji to vole.

3)    Možete li mi reći koji su Vaši hobiji, osim glazbe?

Glazba za mene nije samo posao, to mi je i najdraži hobi. Osim toga, volim aute, a volim i spavati što više mogu. Bicikla mi je također hobi, ali zapravo nemam puno vremena za hobije – ono slobodnog vremena što imam, provedem sa kćerkom i suprugom.

4) Nakon toliko godina vrćenja ploča i putovanja po svijetu, imate li želju za smirivanjem, ili uvijek nađete način za postizanje unutarnjeg mira, te način da uživate u poslu na neki novi način?

Zapravo, nemam planove za uzimanjem pauze. Moji DJ poslovi su povezani sa producentskim poslovima, a to je povezano sa mojom izdavačkom kućom, Purple Music. Tako da uvijek volim planirati nove projekte, i da, dalje sam zadovoljan sa svojim poslom kojim se bavim više od dvadeset godina… Ja sam sretnik.

5)    Može jedno uobičajeno pitanje? Što mislite o novim stilovima koji se razvijaju kroz house, ako tech, minimal, electro? Preferirate li old school zvuk baziran na više živih instrumenata istinske vibre koju stvaraju pravi glazbenici, kao što to mi radimo?

Iskreno, da, prava dobra glazbe je bezvremenska, tako da danas i dalje možete uživati u trakama iz sedamdesetig ili osamdesetih…. Živi instrumenti čine razliku kad producirate pjesmu. Ali, nova generacija ne zna puno o tom pristupu, a ono što vole je ono što čuju na radiju ili televiziji. Na neki način, novi stilovi su reciklaža starije dobre glazbe… Ja sam otvorenog uma, ali bez jeftinog electra i bez jeftine glazbe općenito, molim!

6)    Na kraju, vrlo, vrlo smo ponosni što možemo najaviti Vaš nastup na San Pellegrino Beach Festu. Tu nastupa mnogo odličnih izvođača, DJ-eva i skupina, što uključuje i majstora stila, Dimitri From Paris. Kakva su vaša očekivanja?

Sretan sam što ću nastupati na vašem festivalu, siguran sam da će to biti odličan event i da će ekipa uživati u kvalitetnoj glazbi. Vidimo se uskoro!

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2