Skip to main content
  • alt
  • 17.11.2014.

Intervju: Yaniv Tal na retro Astralisu

Tik-tak. 16 godina. Možete li vjerovati da već toliko dugo na svoje party rasporede upisujete upravo Astralis?

 
Jedan od najdugovječnijih hrvatskih partija vraća se 21.studenog u retro izdanju u Depo klub. Vraćaju se u potpunosti na početak svog zvuka i na vibrirajuće brze BPM-ove koji su ovu snježnu kuglu poslali niz padinu.

alt

 
Depo klub vam otvara vrata oko jedanaestice i poziva vas da proslavite početke s Go Cutom, Yanivom Talom i Damirom Ludvigom. Povodom ovog okretanja kazaljki unazad popričali smo s Yanivom. Ovaj DJ, iz dalekog nam Izraela, u Zagrebu je prvi puta gostovao prije 14 godina i neprestano se vraća, a ovoga puta za Astralis Retro najavljuje set sa isključivo retro Psy-Trance glazbom. Pa prepuštamo riječ gospodinu Talu. 
 
Svojevremeno si započeo tvrtku po imenu Cosmophilia, koja je u startu postala odgovorna za distribuciju više od 40 najvećih Psy-Trance etiketa na svijetu i imena kao što su Astral Projection, Infected Mushroom, Atmos, Skazi, Deedrah itd. Moglo bi se reći da si jedan on najutjecajnijih osoba u sjeni na Psy-Trance sceni i ključna osoba za uspjeh te glazbe globalno. Kako to ti doživljavaš? 
 
Izuzetno sam ponosan kad mi to netko tako kaže, međutim isto tako je točno da je scena zapravo utjecala i na mene. Moram priznati da mi je i samom teško vjerovati o kakvom se spletu okolnosti zapravo radilo. Osjećam se kao da sam ušao na Psy-Trance vlak na pravoj stanici i u pravo vrijeme i osigurao si mjesto u prvoj klasi kraj prozora,.

alt
 

 
Tvoja je izdavačka kuća Hadshot Haheizar (Vanzemaljske Vijesti), oformljena kao Psy-Trance etiketa, ali se je godinama kasnije proširila na čitav spektar različitih stilova elektroničke glazbe.
 
Hadshot Haheizar je izdavačka kuća koju sam osnovao sredinom devedesetih, a uspješno posluje i danas, objavljujući isključivo nezavisnu elektroničku glazbu. 
Uvijek sam Hadshot Haheizar vidio kao odraz mog osobnog glazbenog ukusa a uslijed promjena koje su se dogodile u elektroničkoj glazbi i etiketa je doživjela promjene.  
 
 
Nedavno si počeo objavljivati kompilacije pod imenom Psy-Trance Survival Kit, sa vjerojatno najboljim izborom Psy-Trance glazbe svih vremena.
 
Postoji više od 80 izdanja s moje etikete koja i dalje postoje samo kao vinili u vlasništvu kolekcionara i ne napuštaju njihove domove. Radi se o vrhunskoj glazbi do koje današnji ljubitelji glazbe do sad nisu mogli doći.
 
Kako bi očuvao tu glazbu i za buduće generacije, ponovno ju objavljujem u sklopu digitalnih kompilacija Psy-Trance Survival Kit, sa po 50 skladbi po izdanju. Do sad sam objavio Psy-Trance Survival Kit vol. 1 i 2, a početkom Prosinca ove godine izlazi i Psy-Trance Survival Kit vol. 3.
 
 
Pojavljuješ se kao jedan od bitnih protagonista u trostruko nagrađenom filmu „Astralis – Institucija“. Kakav ti je bio osjećaj biti dio filma koji je osvojio nagrade u New Yorku i Los Angelesu?
 
To je jednostavno osjećaj od kojeg dobivam erekciju!
{youtube}2OGKwo-aN4E{/youtube}
 
 
Kad smo već kod erekcije, jedna od tvojih pjesama koje si objavio u suradnji sa Legurom zove se Sex In The Name Of God (Seks u božje ime). Misliš li je pustiti u sklopu svog nastupa na retro izdanju Astralisa, 21. studenog u Depo klubu?
 
Nisam siguran da se mogu obvezati na seks u božje ime, ali garantiram brutalni retro set u ime Astralisa.
 
 
Zahvaljujemo gospodinu Yanivu na razgovru, želimo mu iznova dobrodošlicu i sretan touchdown na zagrebačko tlo i veselimo se retro brutalcu koji najavljuje. Svoju ulaznicu nabavite po cijeni od 40kn u sustavu event team i vidimo se gdje? Na podiju. Kada? U davno davno prije. Uživajte!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2