Skip to main content

Mark Matulović na Korčulu donio otkačenu atmosferu iz Europe

Uoči Korkyralis Summer partya s Ian Pooleyem u korčulanskom Boogie Jungle klubu, razgovarali smo sa njegovim utemeljiteljem i vizionarom, koji je svoj san ostvario upravo otvaranjem ovog mjesta za noćni provod.

Piše: 


Kad si došao iz Njemačke i zašto si baš na Korčuli otvorio klub?

Moji roditelji su mladi preselili u Berlin gdje sam i ja rođen. Naravno, svako ljeto, od malih nogu, sam provodio u Hrvatskoj, posebno u Korčuli, odakle je moj otac.  Radi fakulteta sam 1998 preselio u Hrvatsku, te sam 2000 u Korčuli otvorio svoj prvi bar Dos Locos.  Oduvijek sam želio i osjećao da Korčuli treba jedan dobar klub svjetske razine. Moj san je bio donijeti na Korčuli dašak svega šta sam vidio i doživio po Europi.
{youtube}SWzAnBzkavU{/youtube}
 

Kako je nastalo ime Boogie Jungle?

Prostor, na kojem je nastala cijela vizija kluba kakav je danas, se nalazi u šumi iznad grada Korčule, dakle đungla, tj. Jungle. Naziv Boogie asocira na otkačenu atmosferu koju sam želio stvoriti.

Kakva su tvoj iskustva do sada s Boogie Jungleom?

U trećoj sezoni rada, pokazalo se da je vizija kluba bila uspješna. Odaziv publike i gostiju, iz sezone u sezonu, je sve veći, pa se samim time i klub svake godine nadograđuje i širi, te se program nadopunjava.

Domaća publika je vrlo brzo prepoznala i prihvatila kvalitetu i ugođaj koji klub pruža svojim ambijentom i programom, iako nam većinu gostiju čine sezonski turisti iz Australije, koji svakodnevno dolaze u velikom broju na Korčulu. Prema njihovim komentraima i dojmovima, mogu slobodno reći da smo na dobrom putu.
{youtube}jJmK7tvIrms{/youtube}

Što si iz Njemačke prenio na Korčulu u klub?

Ljudi me na Korčuli smatraju vizionarom jer sam u mirnijoj sredini kao što je Korčula otvorio klub sa drugačijim i opuštenijim pristupom noćnom životu. Makar, s obzirom na klubove koje sam kroz odrastanje susretao po Berlinu, u mojoj ludoj glavi spava još uvijek mnogo ideja koje će tek kroz sljedećih nekoliko sezona zaživjeti.
{youtube}KifTbslnU1M{/youtube}

Kakav zvuk razvijate tijekom sezone u Boogie Jungleu?

U suradnji sa svojim resident DJ-om ZOO KEY-om, želja mi je u Boogie Jungle-u razviti europsku subkulturu underground scene. Tijekom sezone gostuju nam razni renomirani europski DJ-evi koje anagažiramo sa partnerskom agencijom WILDE Agency iz Berlina. Ove godine nam dolazi resident kluba Watergate iz Berlina Ruede Hagelstein, te na primjer Tiefschwarz, koji vec godinama djeluju na europskoj sceni.

Kako reagira domaća publika na Vašu pojavu?

Domaća publika se tek upoznaje sa ovom vrstom muzike, pa s obzirom na to, program u klubu se određenim danima u tjednu prilagođava i trenutnoj potražnji naših gostiju.
{youtube}QZEiGohge_g{/youtube}
   

Kako je nastao Korkyralis Festival, na čiju inicijativu i zašto?

Korkyralis Festival utemeljen je 2012 godine, te objedinjuje moju želju za razvojem underground scene na otoku Korčuli.  Vrlo sam zadovoljan sa dosadašnjim odazivom i reakcijama publike na program festivala. Cilj nam je iz godine u godinu širiti fesival, te stvoriti prepoznatljivi brend i samim time oplemeniti ponudu otoka Korčule.

Uskoro vam stižu Ian Pooley, DJ T. I Christian Prommer..što publika može očekivati na ovom partiju?

Čast mi je dovesti ova renomirana svjetska imena i pružiti svojoj publici vrhunski doživljaj. Naravno, s obzirom na iskustvo gostujućih DJ-eva,  publika može očekivati najkvalitetniju house glazbu europske razine.
{youtube}d04bxxQwo-Y{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2