Skip to main content
  • alt
  • 16.04.2015.

Okain: “Moram reći da sam prilično uzbuđen doći u Hrvatsku po prvi puta!”

Englezi u New Yorku, amerikanci u Parizu, parižani za pultevima diljem svijeta, i da, i za našim domaćim miksetama u DEPO klubu ovoga petka, 17.travnja. Uz Malesha i Felvera za pult se parkira vruća vijest pariškog tech housea, Okain.

Lijepi pozdrav gospodine Thalmann. Dobro došao u Scenin stolac za čavrljanje i hvala ti što si uzeo nekoliko trenutaka kako bi popričao s našim uzbuđenim čitateljima. Pa započnimo, floor je tvoj:

alt

 
1. Je li glazba oduvijek bila dio tvog životnog plana i jesi li uopće imao plan? Kako je sve započelo i koju karijeru bi odabrao da nisi umjetnik?
 
Glazba je uvijek bila dio mog života, ali nisam znao da će mi postati i posao. Bavim se DJ-ingom od kada sam bio teenager i zaista je krenulo internacionalno i postalo moj posao kada ja izašlo prvo izdanje. Vjerojatno bih bio audio inžinjer da ne radim ovo jer sam se za to školovao.
 
 
2. Kako si dobio prvu rezidenciju u Parizu i koji savjet bi dao mlađem sebi?
 
Dobio sam prvu rezidenciju preko prijatelja koji je odbacio CD u jednom baru i dobio je priliku svirati da zamijeni bolesnog DJ-a. Nakon toga me pozvao da odradimo b2b zajedno i na taj način sam upoznao vlasnika i osigurao prve gaže. Moj savjet je da vježbam koliko god stignem kako bih bio spreman kada se prilika ukaže.

alt
 

 
3. Kako bi opisao svoj stil i koja ti je najdraža stvar za slušati ovih dana?
 
Sviđaju mi se različite stvari od techna do deep housea, a ne mogu reći da trenutno imam omiljen zvuk. Ima puno dobrih stvari uokolo ako pošteno prokopaš.
 
 
4. Što možemo očekivati od tebe na flooru DEPO kluba 17. travnja? Planiraš li set u detalje prije gaže ili razmišljaš s nogu?
 
Uvijek imam kontrolu nad novim ili starim trakama koje vrtim vikendom, ali nikada ne planiram setove unaprijed. Načinim veliku playlistu s mnogo toga kako bih mogao prilagoditi set vibri partyja. Moram reći da sam prilično uzbuđen doći u Hrvatsku po prvi puta!

alt
 

 
5. U koje nove projekte si zapleten u 2015.? Ima li nešto zanimljivih novih stvari na putu?
 
Upravo sam izdao EP na Truesoulu, labelu Adama Beyera, više je techno od stvari koje sam radio prethodne godine. Milslim da je zanimljivo pokazti ovu stranu mene u produkciji kako sam uvijek na gažama puštao i određenu količinu techna.
 
Slijedeće izdanje izlazi u lipnju na Upon You. To je EP s tri trake i ekskluzivnom trakom samo na vinilu i mogu reći da je bliže onim prvim stvarima koje sam radio na Tsubi
 
Trenutno završavam izdanje koje će izaći nakon ovoga, vjerojatno u rujnu. To je veliki projekt, ali ne mogu još sada o njemu razgovarati!
{youtube}r4GvX4rkLso{/youtube}
 
 
6. Wild Card pitanje: Koje ti je najdraže sjećanje s partyja?
 
Jeff Mills 2005. u la Loco u Parizu kada sam ga prvi puta vidio da dere na 909-ki u DJ setu. Tada si mogao vidjeti DJ-a da vrti jedino na miksetama tako da je bila velika stvar vidjeti nekoga sa strojem za bubnjeve na pozornici.
 
 
Zahvaljujemo ti i à bientôt.
🙂
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2