Skip to main content
  • alt
  • 30.05.2015.

Sebastian Voigt: Potpuni sam geek u studiju

Ime koje zna svaki partijaner koji drži do sebe upravo je ono Sebastiana Voigta s kojime smo danas popričali.

 
Iz Berlina u londonski underground i nazad, ovoga ljeta će nas posjetit i na jednoj od najljepših svjetskih festivalskih lokacija Tisnog na posljednjem Izdanju The Garden festivala. Oderat će na Secret Island partiju 8. srpnja.

alt

 
U londonskim podzemnim katakombama zvuka proslavio se fantastičnim Lo*kee partyjima koje je MIxmag jednom prilikom nazvao “najboljim (i najprivatnijim) sastancima nedjeljom popodne koji su udarili istočni London u dugo vremena”.
 
Godine i godine sakupljanja nepregledne poljane na vinilkama zarobljene glazbe oblikovale su njegov zvuk koji danas možemo karakterizirati smoothijem psihodeličnog housea i ogoljenog techna posipanog discom i uronjenog u acid.
 
Nakon osnivanja Lokee Musica seli se nazad u Berlin gdje vještim prstima nstavlja stvarati soundtrackove tvojih noćnih bijegova od stvarnosti.
 
1. Kada si znao da će glazba biti tvoj put? Da nisi glazbenik u kojoj karijeri bi se još mogao zamisliti?
{youtube}Ob85qrOKjUo{/youtube}
 
S 16 godina kupio sam prve deckove i zatim u narednih nekoliko godina započeo slagati svoj prvi kućni studio. Kada sam imao 20 odlučio sam da ću živjeti od glazbe ostatak života, i od tada se nisam osvrtao. Da se ne bavim glazbom vjerojatno bih se bavio nečime vezanim za dizajn ili hranu.
 
2. Odgojen si u Njemačkoj ali si se preselio u London samo kako bi se 2012. vratio natrag. Kako je miješanje ova dva kulturna utjecaja utjecalo na tvoju glazbu?
 
Naučilo me je da cijenim različitosti i ujendo me učinilo svestranijim DJ-em.
{youtube}sKyp4ZfEvxI{/youtube}
 
3. Što misliš koliko je tvoja tehnička ekpertiza kao audio inžinjera utjecala na način na koji produciraš? Znanje zaista jest moć i koje si ti moći stekao kroz svoje znanje?
 
Potpuni sam geek u studiju, volim sve te tehničke stvari. Najbolji primjer je moj modularni sistem.
 
4. što ćeš pripremiti za ekipu The Garden festivala na Secret Island partyju 8. srpnja? Imaš li unaprijed određen plan ili jednostavno slijediš flow?
 
Uvijek samo slijedim flow i to ću učiniti i na Gardenu.
 
5. Wild Card pitanje: Jesi i osoba za pse, mačke ili “nemam vremna za ljubimce” osoba?
 
Haha nemam vremena za ljubimce, ali da imam to bi bio pas.
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2