Skip to main content
  • alt

Simian Mobile Disco vs. Roman Flugel – intervju

Ovoga puta s ponosom predstavljamo dualni intervju s dva pola koja će se spojiti u fantastični b2b set kako bismo 15. po redu Exit upisali u anale.

 
Britanski Simian Mobile Disco upario je svoje senzibilitete s njemačkim glazbenim kamelonom i starosjediocem klubova Romanom Flugelom. Suradnja koja je započela kao divljenje starijem kolegi igrom slučaja prerasla je u sasvim novi projekt i koje li sreće da ćete ga moći uhvatiti tako blizu kućnom pragu u nedjelju 12. srpnja. No da ne duljimo dečki će podijeliti sve što je potrebno znati.

alt

1. Prvenstveno, kako je ova sjajna suradnja među vama započela? Kako ste se upoznali? Kako ste ostvarili prvi kontakt?

 
SMD: Fanovi smo Romanove glazbe odavno i zamolili smo ga bi li došao u naš studio za suradnju na Delicacies label. Nakon toga smo zajedno svirali jednu večer u Robert Johnsonu i na kraju večeri smo počeli svirati b2b. Bilo je u potpunosti neplanirano i time još zabavnije. Oboje smo imali planove biti u SAD-u u slično vrijeme i činila se kao zanimljiva ideja da odradimo seriju showova zajedno.
 
Roman: Bio sam zaista sretan što mogu biti dio ove specifične suradnje kako sam fan SMD-a već dugo vremena! Napokon sam otkrio njihov studio i osjećao sam se ponovo kao klinac okrečući sve gumbiće na njihovim modularnim synthovima, koje nažalost ne zovem svojima…

alt

 
2. Roman će očito imati debitantski nastup ovoga ljeta na Exitu, ali dečki iz Simiana su već svirali. Možete li se prisjetiti svoga iskustva i imate li ikakva sjećanja koja iskaču u vezi samog festivala?
 
SMD: Puno je prošlo od kada smo posljednji puta svirali na Exitu, ali to je bio tako fantastičan event da je zaista ostao samnom. Sjećam se da sam svirao u prirodnom amfiteatru i sunce je upravo izašlo, to je bio zaista trenutak za pamćenje!
 
Roman: Wow… sada kada ovo čujem još sam više uzbuđen. Stvarno se veselim!
 
3. Ove godine je 15. rođendan Exita i vi ćete donijeti svoj ekskluzini b2b set u Dance Arenu kako bi zatvorili svečanosti – što ekipa može očekivati? Što definira SMD vs. Roman Flugel nastup?
 
SMD: Jedna od najintenzivnijih stvari u vezi DJ-inga je da situacija definira tvoj set, tako da vam ne mogu točno reći što ćemo puštati jer ni ja ne znam! Uvijek pokušavam svirati mješavinu stvari koje su zanimljive i pomalo izazovne sa stvarima koje su zabavnije, ali nikada glupe. Čini se da neki festivali zahtjevaju da namjerno poglupiš ono što radiš, ali ja Exit povezujem s polaznicima festivala koji su poprilično otvorena uma i dobro informirani pa se nadam da ćemo moći raditi ono što radimo bez kompromisa.
{youtube}j439FNv7n0Q{/youtube}
 
Roman: Mislim da uparenje u ovoj b2b situaciji za nas u mnogo čemu ima oslonac u reagiranju i na improvizaciji više no u predstavljanju neke unaprijed planirane mix trake. Uvijek volim biti iznenađen Jaseovim odabirom.
 
4. Kao što smo već spomenuli, vi ćete svirati zadnji set prije no što tvrđava utihne u 2015… Kako ćete odlučiti tko će svirati zadnju traku? Imate li već neku na umu?
 
SMD: Jedini način da riješimo ovo kako ćemo se već nalaziti u tvrđavi je staromodni način. Kamen, škare, papir.
 
Roman: Yep, to će funkcionirati.
 
5. S trendovima koji se mijenjaju gdje vi momci spadate – vinil, CD ili digitalno i zašto?
 
SMD: Ja volim glazbu, Volim je kada je na ploči, ali i kada je u digitalnom formatu. Čitava debata mi se čini pomalo bizarnom zaista.
{youtube}udAHb_BIcbs{/youtube}
 
Roman: Svirao sam s ploča i nosio ih uokolo 15 godina prije pojave USB-a i ne žalim se u vezi novih načina pohrane glazbe u ovom lakšem mediju. Također se osjećam poprilično sigurno i fleksibilno sviraući s digitalnog. To ne znači da sam prestao kupovati ploče, samo je još nešto što sam pridodao svom načinu DJ-inga.
 
6. Možemo li očekivati još neke produkcije dalje niz liniju vas kao zajedničkog projekta, možda njihovo debitantsko predstavljanje na EXIT-u?
 
SMD: Zaista se nadam da ćemo dobiti prilike ponovo se zateći u studiu, bilo je zabavno prethodni puta.
 
Roman: Nadam se!
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2