Skip to main content
  • alt

Timo Maas: Svidio mi se rani Pink Floyd kao i prve acid ploče iz Amerike

Kako smo već najavili dolazak Movementa na naše tlo s fanfarama i šljokicama sada se pobliže posvećujemo i zvijezdi koja će napuniti floor Barbarella’s kluba.

 
Od tipa koji je u rodnom gradu potpuno zaljubljen u glazbu snimao po kazetama od 13, do vrtnje u diskoteci s 15 i stajanja za pultom velikih klubova sa 17, Timo Maas je s godinama postao jedan od najprepoznatljivijih figura elektronike, pa smo u njegovu smjeru bacili nekoliko pitanjaca kako biste ga vi. dragi naši, imali prilike bolje upoznati prije no što vam se sparkira u dvorište.
 
1. Odrastao si u Bückeburgu. Kojom vrstom glazbe si bio okružen kao klinac?
 
Sve od kasnih 70-h i 80-ih (zlatne godine popa)… tako da je zaista bilo vrlo raznoliko…

alt

 
2. Kako si uklizao u elektroničku glazbu? Koja je bila udica i sjećaš li se svoje prve gaže?
 
Nije baš nešto što mogu jasno definirati, jednostavno je preplavila 80-e… Svidio mi se rani Pink Floyd kao i prve acid ploče koje su stizale iz Amerike…. Toliko raznolike glazbe iz raznolikih žanrova stvaralo mi je sve širu i širu sliku… ali također i trake kao Mars – Pump Up The Volume ili Rock It Herbiea Hancocka bile su velika pljuska u lice!!! Prvi puta sam zasvirao na prijateljevom partyju 1982.
 
3. Koja je logika iza DC10 Ibiza rezidencije? Kako si je održavao svježom sva desetljeća? Na što se fokusiraš?
 
Nema neke logike rekao bih… Jednostavno je savršeno igralište za savršen party… Glazbeno uvijek svjež i inspirativan…. obožavam ga… Nikada ne postane previše! Moj fokus je puštati sjajnu glazbu! 🙂

alt

 
4. Doom’s Night je bio tvoja velika prilika, učinio te globalnom zvijezdom? Kako je nastao? Je li bilo brzo ili kroz dugotrajan proces i jesi li ikada očekivao da će traka postići toliki uspjeh?
 
Baš sam nedavno visio s Martinom Buttrichem (dugogodišnji smo partneri u studiju i načinili smo mnogo uspješnih traka i mikseva skupa) i iznova smo razgovarali o Azzido stvari… remiks je više manje bio gotov u 3 sata… imali smo brzu ideju, željeli je dovršiti, smotali jednoga i sredili ga.. i ne, NISMO IMALI POJMA da će ovako eksplodirati!
 
5. Što pripremaš za Movement Croatia club edition? Koja je razlika između traka koje puštaš u manjim klubovima ili na većem lokalitetu?
 
Ne pripremam specifičan set za Movement, ALI pripremam se za različite varijacije setova… Pa tako kada dođem i osjetim vibru partyja odlučim što ću pustiti… spontano! Sve zapravo ovisi o partyju, ali uglavnom puštam svoj zvuk, ne razlikujem ga prema lokalitetima…
{youtube}PO9nQBDtrNU{/youtube}
 
6. Koji su novi planovi za ljeto? Čemu se možemo veseliti?
 
Mnogo putujem… provest ću tri tjedna po Sjevernoj i Južnoj Americi, izdat ću hrpu nove glazbe, npr, Wild EP na labelu Damiana Lazarusa Rebellion u suradnji s Jemesom Teejem.. nekoliko remikseva je već vani, nekoliko će biti uskoro, radi se na novom originalnom materijalu… moj label Rockets & Ponies će također izaći s  visokokvalitenim trakama… zaposlen sam i obožavam to!!! Držite oči i uši otvorene ;)!
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop