Skip to main content
  • alt

Torres: “Techno i house. Zar postoji nešto treće?”

I BitchBlack slavi nemirnih ludih teenagerskih 15 na sceni. Desetljeće i pol surfanja glazbenog vala dobit će kulminaciju u dubrovačkim Lazaretima, 4. travnja.

Val je zasurfao Torres, perjanica undergrounda samog juga Hrvatske, alfa i omega BitchBlack agencije u čijem smjeru smo bacili nekoliko pitanja da malo poćaskamo uoči fešte.

 
Uz našeg sugovornika na slavlju će se na Main Flooru zateći i britanac Dave The Drummer, i1 ambivalent, ČX i Maroje dok će se na Sticky fingers prive flooru smjestiti Jamie Anderson, Maro, Denis T. i Miro. No dok BItchBlack ne odere u subotu ostavljamo vas s Torresom i ćakulom.

alt

 
1. Opiši nam svoje iskustvo na Love Paradeu 1995. Kako je za tebe sve počelo? Koji osjećaj te je preplavio?
 
Nisam siguran jel bila deves'peta, ali znam da mi je bilo divno. Naime tada sam žvazno svoj prvi bonkas. Sjećam se da sam pratio jedan kamion sa kojeg je pičio jungle, prvi puta sam tako nešto čuo i imo sam iskočit iz kože. Grlio sam se i ljubio sa svima, znači najbliži odgovor bi bio ljubav.
 
 
2. Koliko teško je bilo san pretvoriti u stvarnost i da nisi nikada zaplivao glazbenim vodama koja bi bila alternativna karijera?
 
Definitivno sex guru. Oduvijek sam se smatrao pravim jebačem. Evo ima nedugo da sam dobio kćer. Mala je preljepa, pa sam tako jednom prilikom, pregledavajući si bicepse u kupaoni, zaključio: "To nemože biti slučajnost. Majstor si i gotovo.."

alt

 
 
3. Iz kojih poriva je nastao BitchBlack i kada je točno klubska večer prerasla u najuspješniju hrvatsku booking agenciju?
 
Jadna li nam svima majka ako je najuspješnija. Nebih se ni u šali složio, jer BitchBlack je hobi koji je dosegnuo najvišu točku amaterizma, a za prelazak u profesionalizam na nekoj svjetskoj razini mi se jednostavno neda. Kurvinski je to poso. Zamrznuo sam taj status ima već neko vrijeme i iskreno uživam u njemu. Trenutno imam perspektivne i jako talentirane mlade snage na okupu i želim se posvetiti njima. Za sada sve ide po planu, no unatoč svemu, moram priznati da je prošla godina bila rekordna. A iz kojih poriva je nastao BitchBlack? Pa zbog usijane glave. Htio sam još. Okretanje ploča na gramofonima jednostavno nije bilo dovoljno.
 
 
4. Što pripremaš za 15. rođendan BitchBlacka? Koje žanrove ćete sljubiti na podiju?
 
Techno i house. Zar postoji nešto treće?

alt

 
 
5. Gdje se osjećaš najviše kao kod kuće, iza pulta, u studiju ili uredu?
 
S obzirom da nemam ni studio, ni ured, logičan odgovor bi bio pult. Energije i entuzijazma ne fali, jer svaki puta kada stanem iza gramofona onaj nenadjebivi osjećaj je tu. Nikad ne kasni, intenzivan je i uvijek pali, čak i kada je prazan floor. Najbolje ga je dočarao General Woo – "Jedna ljubav, onaj osjećaj miline, kad te smiri i rastopi, zablješti od siline."
 
 
6. Wild Card pitanje: Da novac nije apsolutno nikakav faktor što je prva stvar koju bi napravio?
 
Još pokoju crkvu. Šalim se. Liposukciju..

 

 

Different Morals #011 – Torres Bedroom Podcast, November, 2014 by Torres on Mixcloud

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2