Skip to main content

Aplikacija koja liječi tinitus i to upravo glazbom?

Malo je stvari koje te mogu toliko izluditi kao ton koji ne želi prestati. Taj ton ili zujanje u realnosti ne postoji, rezultat je tvog osobnog oštećenja.

 
Ovo bi svakoga otjeralo u ludilo, ali glazboljupcu ili onome koji se glazbom bavi stanje koje se naziva tinitus nepodnošljivo je i može varirati od blagog zujanja ili pištanja do gotovo neizdržive buke koja nikada ne prestaje, kako je slučaj s ženom koja se zbog tinitusa odlučila na eutanaziju. Izuzetno teški slučajevi mogu ujedno biti popraćeni i gubitkom sluha, pa su šanse da, ako si jedan do onih koji optimalnom točkom za ples smatra samo mjesto direktno ispred zvučnika na kojem osjeti glazbu da vibrira u tijelu i bubnjićima, si već plesao opasni tango predgrađa tinitusa s zujanjem u ušima koje potraje danima.

 
No Sonormed se uhvatio pokušaja da popravi štetu novom aplikacijom nazvanom Tinnitracks, za koju tvrde da bi mogla vratiti ravnotežu sluha i smanjiti neugodu koju izaziva tinitus. Specifičnost aplikacije je da zapravo zaobilazi uho i zvukom cilja sam mozak kako bi poništila negativne učinke predugog izlaganju kantama decibela. No kako funkcionira? Prvi korak je da imate legitimno potvrđeno stanje tinitusa od liječnika. Tada možete odabrati neke od svojih najdražih traka i poslati ih Sonormedu, koji će iz njih eliminirati frekvencije koje su uzrok stanja i poslati vam pročišćene trake. Na vama je sada dalje samo da ih slušate što češće. Zašto? Zato jer je mozak plastičan i prilagođava svoje funkcioniranje stvarima kojima je okružen (što je ujedno i razlog zašto pažljivo biramo kvalitetu ljudi kojima se okružujemo). Ono što se dogodi je da mozak jednostavno obavi "re-wiring" i nauči se fokusirati na druge frekvencije.

 
Iako možda zvuči neobično, u teoriji ovo je svakako moguće i sve što je potrebno je mobilni telefon i nekoliko mp3 fileova. Blog Labiotech je detaljnije objasnio što se zaista događa: "Vaš osjet sluha se vrlo brzo može prilagoditi ovom nepoznatom inputu. Sistematsko slušanje promjenjenog inputa može uzrokovati da mozak jednostavno  prebaci neravnotežu između pobuđujućih i inhibitornih neuralnih signala u slušnome centru i iznova uspostavi njihovu zdravu ravnotežu."
 
Metodologija je nastala na korijenu neuro-akustičkog istraživanja  s "Institute for Biosignal Analysis and Biomagnetism" na sveučilištu u Münsteru i uspješnost je bila 50%. Sonormed tretman bi uskoro mogao postati dostupan i u SAD-u. Nedavno je otvoren ured u Bostonu i trenutno su u procesu čekanja FDA dozvole kako bi mogli legalno poslovati na američkom tržištu.
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop