Skip to main content
  • 19.04.2014.

Dan besplatnog parkinga za sve bicikliste grada Zagreba

Lanac za bicikle, prvi čuvani parking za bicikle u Zagrebu, povodom Dana planeta Zemlje, svim biciklistima daruje cijeli dan besplatnog parkinga, u svojoj prvoj i zasad jedinoj podružnici, u centru grada, u Obrtničkom prolazu 1, samo par koraka udaljenog od Cvjetnog trga.

Piše: 


Cilj ove simbolične geste je potaknuti građane na korištenje bicikala u svakodnevnom životu, kao i ukazati na prednosti bicikala nad automobilima. Lanac za bicikle, inovativni projekt čiji je cilj omogućiti biciklistima siguran, jednostavan i pristupačan cjelodnevni parking, otvorio se krajem ožujka, a odmah je naišao na odobravanje zagrebačkih biciklista.

Uz to što je čuvani parking korisnicima na raspolaganju svakoga dana od 7:40 do 23:00 (osim vikendima kad se otvara u 8:00), u Lancu za bicikle korisnici mogu besplatno napumpati gume, a od prošlog tjedna na raspolaganju su im i pristupačne usluge sitnih popravaka i servisiranja bicikala, poput krpanja guma, centriranja felgi, podešavanja kočnica, montiranja zračnica i gume, podmazivanje lanca i sl.

Povodom dana besplatnog parkinga, iz Lanca za bicikle poručuju: “Pozivamo sve građanke i građane da 22. travnja zamijene svoje automobile biciklima, i učine korisnu gestu za ugodniji i kvalitetniji život sebe i drugih. Ukoliko trebaju obavljati poslove u gradu ili dolaze u centar na kavu s prijateljima, pozivamo ih u Obrtnički prolaz 1, gdje će njihovi limeni ljubimci biti na sigurnom.”

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk