Skip to main content
  • alt
  • 2.10.2015.

DMT waste art

Nečiji otpad je drugome blago! Ništa nije takvo kakvo jest samo po sebi, vatrom možeš skuhati jaje ili čovjeka. Otpad može biti smeće ili prilika za novo.

 
Što smatraš otpadom? Ono što ti više ne treba? Kapitalizam živi po logici akumuliranja, po logici da je novo uvijek na neki način bolje od starog, vozi se u perpetualnoj zatvorenoj petlji iskorištavanja. No sve ima svoj latentni potencijal, potencijalnu energiju transformacije, kako bi kinezi rekli “ši”.

alt

 
Upravo tri kreativne glave, Drale, Mirta i Tomo na misiji su oslobađanja latentnog uspavanog potencijala koji leži zakopan po tavanima i podrumima. Nema ništa plemenitije no udahnuti nečemu novi život. U toliko zakutaka naših domova zaboravljene i pregažene digitalnim leže stare ploče, a DMT waste art ih preuzima i reže iznova u što god poželite. Drale preuzima marketing i promociju jer ako imaš dobru ideju umrijet će ako nitko za nju ne zna, Mirta je dizajn dio zdanja dok Tomo Mirtine umotvorine pretače u realni objekt. Trijada će vam iz ploče izrezati što god želite: ljubimce, članove obitelji, poznatu ličnost… nešto auditorno sada postaje vizualni ukras, kao klizanje osjetilima.

alt

 
Ekipa vam reže stvari po narudžbi, mogu načiniti što vam god padne napamet unutar sfere zdravog razuma a poseban hit je postao i nakit od vinila. Kada su započeli razvijati metodu rezanje jedne ploče trajalo je 3 do 4 sata no danas je narudžba sređena u manje od sat. Kako izgleda reanimirani vinil pogledajte na službenoj FB stranici. Oni sami napominju da se najviše ponose time da njihov posao ima socijalno-ekološku komponentu da iz nečeg odbačenog stvaraju nešto novo i lijepo i da su ploče samo početak. Ekološki problemi su oni koji neće zaobići nikoga od nas, jedni od onih od kojih te ne spašava debljina bankovnog računa, pa su potrebna mala rješenja koja će se akumulirati u velike rezultate.

alt

 
U skoroj budućnosti planiraju proširenje poslovanja na tvrtku koja bi se bavila recikliranjem otpada i njegovim pretvaranjem u individualna mala umjetnička djela. Žele stvoriti i sasvim specifičan radni ambijent koji ne ide niz dlaku kapitalizmu, već smatraju da je ključan faktor za dobrog radnika to da je on sretan. S inicijativom u vlastitom gradu plan je proširiti ideju kroz ostale gradove Lijepe Naše, a kasnije tko zna. Na prvom mjestu je dobrobit zajednice, novac iako nužan za nastavak operacije, ipak je sporedan faktor, jer naposljetku novac ne možeš pojesti, udahnuti ga ili popiti. To su samo komadi papira čija vrijednost proizlazi iz konsenzualnog pristanka svijeta da je važan.
 
Stare JUGOTON vinilke za novi život! Posjetite ekipu i nabavite sebi ili nekome koga volite ovaj cool, neobičan, osoban i sasvim eco friendly poklon.
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2