Skip to main content
  • 4.10.2015.

Energetsko piće Club-Mate ima čudesne učinke

Club-Mate je gazirani ekstrakt biljke Mate, jedinstven radi velikog udjela kofeina i malog udjela šečera za razliku od ostalih pića i energetskih napitaka.

Piše: 


Club-Mate se radi od Yerba Maté ili Maté – južnoameričke biljke, koja je poznata kao prirodni stimulans i antioksidans. Sa svojom jedinstvenom prirodnom kombinacijom stimulansa, Mate ima čudesne učinke. Mate čaj je vrlo popularan u velikim dijelovima Južne Amerike jer mu domoroci pripisuju mnoge pozitivne efekte. Stoga, ne čudi da je Mate hvaljen i u Europi kao zeleno zlato Indijanaca, prirodni lijek, čarobni napitak, pa čak i idealni napitak za mršavljenje jer olakšava gubitak tjelesne težine i smanjuje glad i žeđ.

Club-Mate je gazirani ekstrakt biljke Mate koji sadrži kofein. Proizvodi se još od 1924. godine, prvotno pod imenom Sekt-Bronte, a zatim ga od 1994. kao Club-Mate proizvodi njemačka tvrtka Brauerei Loscher.

Club-Mate je popularan zbog svog relativno visokog udjela kofeina (20 mg per 100 ml) i niskog udjela šećera u odnosu na druga pića i energetske napitke. Osim što smanjuje žeđ, čak i u ekstremnim slučajevima kao npr. kod planinarenja, Club-Mate stimulira živčani sustav. Stimulirajući učinak, međutim, neće ići do točke gdje bi negativno utjecao na opće stanje ili potrebu za snom. Vaše tijelo treba piće koje je dobrog okusa, potiče najbolju učinkovitost, ali u isto vrijeme neće naprezati vaše srce. Club-Mate osvježava i stimulira, bez osjećaja uzrujanosti.
{youtube}MwtL4a2Nd0Q{/youtube}

Club-Mate je postao dobro poznat u berlinskoj klupskoj sceni tijekom 90-ih kao alternativa nezdravim energetskim napitcima. Važno je naglasiti da je Club-Mate zadovoljava standarde ekološke i organičke proizvodnje: baziran je samo na prirodnim sastojcima te je, radi zašite okoliša, dostupan samo u staklenoj ambalaži.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2