Skip to main content
  • studio
  • 15.11.2012.

Kako producirati berlinski techno?

Sviđa vam se zvuk koji se objavljuje na njemačkom labelu Ostgut Ton, slušate mračniji techno poput onog koji dominira unutar Berghaina, jednog od najboljih svjetskih underground klubova u Berlinu, a htjeli bi od nekud početi s vlastitom produkcijom.

Danas je sve jednostavnije pa tako i produkcija. No ta dostupnost ne bi trebala utjecati na inspiraciju kojom kroz produkciju trebate ostaviti vlastiti potpis, ali imati početne smjernice i uzore je svakako potrebno.

{youtube}0di5Tg80uIQ{/youtube}

Uzor mnogima mogu biti glazbenici koji izdaju za Ostgut Ton, etiketu Berghain/Panorama Bara koja je zajednički nazivnik za odličnu glazbu koja proizlazi iz glava glazbenika kao što su Ben Klock, Cassy, Steffi, Dj Rolando, Luke Slater, Marcell Dettmann ili Basic Soul Unit čiji smo 6-satni set u režiji Ekstrakta imali priliku čuti ovog vikenda uživo u zagrebačkom Mastersu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/basic-soul-unit/basic-soul-unit-mix-for{/soundcloud}

U svojoj seriji tutorijala i osnova produkcije magazin Attack detaljno je korak po korak postavio upute svima koji se žele okušati u produkciji i konstrukciji semplova bubnja te ih programirati u bilo kojem Audio softweru koji posjedujete. Attack je postavio upute i za druge vrste elektronske glazbe pa se svakako poigrajte i istražite mogućnosti ovdje.

{youtube}5Bje49xkp5k{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2