Skip to main content
  • alt

Lost Theory i Zmag organiziraju tečaj permakulture

Osjetiš li išta kada pogledaš video dima koji suklja u atmosferu, kada čuješ zvuk golemog komada leda koji se zauvijek odvojio od tisućljetnog ledenjaka?

 
Svijet je brz i čini se da ubrzanje raste eksponencijalno. Resursi se crpe mnogo većom brzinom no što ih je moguće obnoviti i ovaj tango plešemo opasno blizu linije kritične mase. Upravo zato Lost Theory i Zmag organiziraju tečaj permakuture koji će se odvijati kroz dva tjedna na samoj festivalskoj lokaciji u Deringaju.

alt

 
Lost Theory će se udružiti s Zelenom mrežom aktivističkih grupa i od 29. srpnja do 12. kolovoza održati 72 sata intenzivnog tečaja. No što je permakultura i zašto je obrazovanje javnosti po ovom pitanju esencijalno u desetljećima koja će se razmotavati pred nama?
 
Permakultura se temelji na integriranim tradicionalnim i suvremenim znanjima koja se koriste za stvaranje praktičnog načina života koji oponaša prirodne procese i stvara obilje u sustavu bez ravnoteže. Kako bi se to postiglo, koristi se sistem dizajniranja koji se bazira na skladu, održivosti i produktivnosti pomoću skupa načela. Rezultat je održivi i produktivni sinergijski sistem života, arhitekture, proizvodnje hrane, upravljanja zemljištem i zajednicom kroz promišljeni, inovativan i učinkovit dizajn.

alt

 
Permaculture Design Course – PDC za cilj ima osposobiti polaznike za korištenje praktičnih znanja i vještina kroz dizajn vlastitih projekata. Tečaj se sastoji od dva dijela: prvi dio pokriva sve bitne teme vezane za permakulturu, te praktične vježbe i demonstracije za lako primjenjiva rješenja. Drugi dio se sastoji od učenja vještina i tehnika dizajniranja u permakulturi. Tečaj će završiti tako da će svaki od polaznika prezentirati svoj vlastiti projekt grupi nakon čega će mu biti uručen međunarodno priznati certifikat.
 
Tečaj organizira Cvijeta Biščević iz udruge ZMAG a nositeljica tečaja je Gordana Dragičević, diplomirana premakulturna dizajnerica. Kako bi polaznicima osigurali kvalitetna predavanja, na tečaju će predavati nekoliko predavača specijaliziranih u različitim područjima permakulture.
 
Predavanja se u cijelosti održavaju na otvorenom u prirodi, a kako bi se omogućilo sudjelovanje internacionalnim polaznicima odvijat će se na engleskom jeziku. Osim predavanja, tečaj uključuje i praktične vježbe, izradu osobnog projekta polaznika, te izlet na reciklirano imanje Vukomerić.
 
Cijena tečaja iznosi 550€, a uključuje i ulaznicu za sve dane festivala, tri obroka dnevno za vrijeme trajanja tečaja, osiguranje u slučaju nezgode, izlet na reciklirano imanje te sve potrebne materijale. Kompletan popis predavanja i vježbi, te kako se prijaviti provjerite na web stranici festivala:
 
 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2