Skip to main content

Najskuplji i najsigurniji mobitel na svijetu

Sirin Labs, izraelska tvrtka predstavila je kako kažu najsigurniji mobitel na svijetu – Solarin.

Piše: 


Sudeći prema hardverskim specifikacijama tvrdnja možda i nije daleko od istine. Naime, mobitel je opremljen različitim vrstama zaštite kakve inače ne nalazimo na ostalim mobitelima s Androidom. Poput recimo hardverske enkripcije podataka (256-bit AES), end-to-end enkripcije za email i VoIP te napredne zaštite protiv malwarea i hakerskih upada u mobitel.

Solarin sa stražnje strane kućišta ima i posebni hardverski prekidač kojim se uređaj prebacuje iz standardnog načina rada u sigurni način rada. Prekidač je smješten iznad stražnje kamere, a služi za blokiranje svih senzora u mobitelu i aktiviranje enkriptiranih poziva i poruka. U tom stanju uređaj može komunicirati samo s uređajima koji podržavaju jednaku razinu sigurnosti kao i Solarin. To naravno ima i svoju cijenu 13.800 američkih dolara i to bez poreza.

Kamere imaju po 24 i 8-megapiksela zbog čega je s pozadinskom kamerom moguće snimati video zapise 4K kvalitete, a s prednjom kamerom obavljati video pozive u FHD kvaliteti. Pored standardne podrške za Wi-Fi i Bluetooth tehnologije Solarin donosi i podršku za WiGig i 4G LTE.

Solarin ima bateriju kapaciteta 4,040 mAh koja podržava Quick Charge 2.0 tehnologiju brzog punjenja. Također kapacitet baterije je dovoljan kako bi mobitel u stanju pripravnosti izdržao više od 2 tjedna ili za telefoniranje u trajanju do 31 sat, prenosi www.bug.hr
{youtube}C1_tcaOeeaE{/youtube}

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web