Skip to main content

Netflix ima prvi vlastiti film o EDM kulturi “XOXO”

Kultura nije samo držanje minijaturnih dalekozora na operama, procjenjivanje na kojem nagibu padine je raslo grožđe za vino koje piješ ili hodočašće pred muzejskim eksponatima koji te nijemo gledaju.

 
Kultura je sve ono što te vadi iz samoće postojanja i povezuje s zajednicom u kolektivnom uživanju određenog životnog aspekta i nije važno koja osjetila hvata. U našem slučaju kultura je glazbena s višestrukim razgranatim žanrovskim korijenjem. Kulturne prakse se rađaju i održavaju sprovode svakodnevno. Neke nestaju još prije nego zadobiju zamah, neke postaju samo hirovi, a neke se zadrže i daju sjeme.
 
Tako je uspon EDM-a i količina stopala i ušiju koje okuplja pod blještavim svjetlima i intenzivnim dropovima u melasi festivalskih hordi u posljednjem desetljeću probila krov i bilo je neminovno da u jednom trenu ono glazbeno prodre i u 7. umjetnost kinematografije.

 
Nakon poprilično loše provedene ideje debija ove nove filmske niše s Zackom Effronom u "We Are Your Friends", EDM zajednica ja trebala svoje iskupljenje na srebrnim ekranima kako bi potvrdila validitet pogodnosti svojeg postojanja za filmsku ekranizaciju. Pa nakon prvog pokušaja prikazivanja procesa iza DJ-inga i scene, Netflix je prethodnoga tjedna bez puno pompe pustio vlastitu originalnu produkciju – film o DJ-u u usponu koji paralelno balansira i ljubavni život. Naziva "XOXO", slijedi festivalske romanse, prijateljstva koja nastaju i raspadaju se i orijentira se na važnost zadržavanja integriteta i ljubavi spram posla koji radiš čak i nakon što je slava nadohvat ruke. Čini se da su ga Netflixčani okarakterizirali sa solidne 4 zvjezdice.
 
Glazbeno nadgledanje stvaranja filma bil oje pod palicom Petea Tonga, a sadrži glazbu Skrillexa, Disclosurea i Dipla, kao i ekskluzivnu traku koju su producirali Galantis i East & Young, "Make Me Feel", a u glumačkoj postavi su Sarah Hyland iz Modern Family, Graham Phillips i komičar Chris D'Ella. Pa baci pogled na trailer i porocijeni sam je li "XOXO" iskupio EDM-čane.
 
{youtube}bUN5uSu_VQM{/youtube}
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop