Skip to main content
  • alt
  • 4.09.2015.

Panasonic vraća legendarni gramofon

Ikona među gramofonima, kralj vinila koji se urezao u srca mnogih zaljubljenika u glazbu u desetljećima iza nas se vraća uz fanfare i trubice.

 
Na godišnjoj Panasonicovoj IFA konferenciji u Berlinu tehnolološki gigant je objavio da u proizvodnju vraća nikad prežaljeni Technics gramofon. Novi model koji će se u prodaji naći u 2016. izgleda poprilično drugačije od SL – 1200-ice na koju smo navikli, no Panasonic ima namjeru načiniti bolji usavršeni model i izgraditi Technicova nasljednika iz nule. Kvalitetan. čvrst, nesalomljiv i pouzdan, iako će biti nanovo sastavljen opravdat će povjerenje u Technics brand koji je svoje mjesto u povijesti glazbe već zaslužio.

alt

 
Direktor Technicsa Michiko Ogawa napomenuo je kako su baš gramofoni ikonički proizvod tvrtke Technics i kako je važno pokazati predanost ovome jer je tržište možda maleno, ali vrlo važno.
 
Ovaj potez iznenadio je prisutne uzme li se u obzir izjava s kojom je Panasonic odustao od proizvodnje 2010.: “Sigurni smo da će distributeri i potrošači razumjeti da naša lepeza proizvoda mora reflektirati ubrzanu transformaciju tržišta s analognog na digitalno”.
 
Iako je Panasonic oživio Technics brand još 2014. lansiranjem dva hi-tech audio sistema ipak službeni datum kada će se novi i poboljšani gramofoni naći na tržištu još nije potvrđen. Nekoliko proizvođača je već pokušalo začepiti rupu na tržištu koju je ostavila obustava proizvodnje SL-1200-ice, ali original je ipak original pa ćemo vidjeti znači li poboljšanje originala uvijek nešto dobro ili će audiofili i dalje ostati odani Technicsu SL-1200 po dolasku njegova mlađeg brata.
 
 
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2