Skip to main content
  • orpheus

Predstavljene najskuplje slušalice na svijetu

Ove slušalice proizvedene su još 1991. no i dalje se među znalcima smatraju najboljima, ali i najskupljima na svijetu, jer koštaju čak 170 000 kuna.

Piše: 

Naslovna foto

orpheus

Iako su slušalice Orpheus (HE90) proizvedene još prije 22 godine, sada su ponovno izložene u limitiranoj seriji od 300 komada na CES-u, svjetskom sajmu elektronike u Las Vegasu, i dostižu trostruko veću cijenu od one koju su imale kad su proizvedene. Osim savršenim performansama Orpheus slušalice oduzimaju dah i svojim izgledom.

{youtube}8nDdT1pnWC0{/youtube}

Predstavio ih je proizvođač Sennheiser koji je na CES-u osvojio i nagradu za dizajn za svoje najnovije slušalice IE 800 koje se umeću u uši poput slušalica za pametne telefone, no u stanju su zadovoljiti sve audiofile, jer su se pokazale vrlo kvalitetnim, omogućivanjem reprodukcije savršenih basova i bogatog čistog realističnog zvuka u rasponu od 5 do 46.500 Hz – piše Vidi.hr.

Nagrađeni dizajn je ponajviše plod inovacije u zvučniku pod nazivom Extra Wide Band, koji sa svojim promjerom od samo 7 milimetara predstavlja najmanji širokopojasni zvučnik koji se nalazi u jednim dinamičkim slušalicama. Ne čudi stoga ni njihova cijena od 5666kn ili 1000 dolara, a vjerujemo da postoji dovoljno ovisnika o savršenom zvuku koji će za njih izdvojiti taj novac.

{youtube}wvBSJMFO8Bc{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2