Skip to main content
  • 22.03.2017.

Rasprodan kultni mural iz Berghaina

Meka elektroničke glazbe i klub zbog kojeg je Sud u Berlinu techno glazbu proglasio visokom kulturom ovih dana je ponovno u središtu pozornosti.

Piše: 


Vlasnici kontroverznog Berghaina odlučili su ukloniti slavni mural koji je ukrašavao ulaz u dvoranu kluba od njegovog otvaranja 2004.g. kako bi dovršili gradnju u tom dijelu. Kultni mural imena "Rituali nestanka" raskomadan je u 171 aluminijsku ploču i stavljen u prodaju.

Napravio ga je umjetnik Piotr Nathan, a predstavlja svojevrsni bijeg u nepoznato što i asocira na ekskluzivitet ovog prostora. On naglašava kako je ovim potezom želio da svaki komad murala dođe u ruke onih koji obožavaju klub.

"Ovaj masivni mural je zamišljen u obliku i sadržaju prilagođenom muzeju, a u konačnici osmišljen je i realiziran za ovaj izuzetni klub. Pokušavam usporediti partijanje u Berghainu sa kultnim proslavama autohtonih plemena", ističe Piotr Nathan.

Mural je rasprodan u rekordnom roku, a mogao se nabaviti na ovoj adresi. Kupci su za svaku aluminijsku ploču trebali izdvojiti 500 €.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2