Skip to main content
  • alt
  • 1.11.2014.

Suosnivač Pirate Baya i narančasto odijelo

Jesi li ikada skinuo nešto sa Pirate Baya? Naravno da nisi jer si odgovoran građanin, ali čisto argumenta radi uzmimo sada da jesi.

 
Pirate Bay je osnovan 2003. s namjerom preuzimanja i distribucije sadržaja za koje biste inače morali odrjiešiti kesu ali šveđanin Gottfrid Svartholm Warg (30) i kolega odlučili su pružiti vam sve ovo besplatno.
 
No ipak, jučer ga je dansko sudstvo, na najvećem suđenju za piratstvo u povijesti danskog zakonodavstva, ipak osudilo na zatvorsku kaznu. Državni odvjetnik je gospodinu Wargu želio okačiti uteg od 6 godina u kombinezonu i s kakofonijom struganja limene čašice po rešetkama, a dvogodišnja kazna zatražena je za 21-godišnjaka iz Danske koji je također bio uključen u projekt. Svartholm je na kraju udaljen iz društva na 3 i pol godine dok je  mlađahni poduzetni danac dobio 6 mjeseci u čeliji.
 
Ova poprilično velika kazna za gusarenje digitalnim vodama obrazložena je  time da je “piratstvo bilo sustavno, intenzivno i trajalo je neko vrijeme. Uz to, presnimljene su velike količine veoma osjetljivih osobnih podataka”.

alt

 
Dakle, čini nam se da je ipak veći problem od toga da ćeš ti dragi čitatelju dobiti najnoviji album free bio taj da je Pirate Bay ekipa 2012. zabrazdila u datoteke  policije i osiguravateljsih kuća. Što li se to skriva u tim datotekama da je podiglo ovakvu paniku? 
{youtube}GEyDsLhnkG8{/youtube}
 
Ipak, ovo vas tjera da razmislite koliko smo još daleko od svijeta u kojem će se sadržaji slobodno dijeliti a politika korporacija i državnih ustanova će biti u potpunosti transparentna?  Znamo da i autori moraju od nečega živjeti i da preuzimanjem ovakvh sadržaja oštećujete one čiji rad cijenite ali ako niste Gates, gospodin Ecclestone ili neki šeik gotovo je nemoguće izdvojiit novac za sav divan video i audio materijal koji vam se sviđa i željeli biste ga u svojoj video/audioteci. Stoga, jedino rješenje je neko treće koje još ne vidimo.
 
 Izvor: www.rtl.hr.
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2