Skip to main content
  • alt

Univerzalna ploča pušta bilo koju traku s mobitela preko pulta

Pjesma puštena s ploče ima u potpunosti drugačiju kvalitetu za iskusno uho do one puštene s digitalnog medija pohrane podataka u nekima od novijih formata reprodukcije.

 
 
No, u doba kada toliko ploča koje želiš pustiti dolazi u ograničenim serijama, koje su odavno razgrabljene ili dobro sakrivene po prašnjavim tavanima i podrumima, stiže novo rješenje. Glazbeno iskustvo je napravilo puni krug s analognog na digitalno, da bi se preklopilo nazad na sebe samog i digitalnim simuliralo ovo analogno, kao neka vrsta neo-vintage puštanja glazbe. Oksimoron možda, ali zato ništa manje zanimljivo.
{youtube}K-v_R1wsnbE{/youtube}
 
Umjetnik Jesse England stvorio je Universal Record, uređaj koji sadrži Bluetooth audio prijamnik i akustični pretvarač koji vibrira disk kako bi simulirao zvuk ploče. No s čime je kompatibilan? Više manje sa svakim uređajem koji je sposoban slati podatke putem Bluetootha.
 
Gospodin koji prezime djeli s ponosnom zemljom, čija kraljica je s trona za sada mahala 11 američkih predsjednika, načinio je tek prototip i čeka se daljnja odluka kada će ovaj uređaj postati komercijalno dostupan za sve futuristički nastrojene nostalgičare.
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2