Skip to main content
  • alt
  • 12.10.2015.

Zvučna levitacija i manipulacija oblikom

Ton, osim toga što ima sposobnost oblikovati tvoj svijet i raspoloženja, osim što tvoje tijelo ohrabruje da uskladi otkucaje srca s glazbom, osim što usmjerenim zvučnim valom možeš probiti zidove ili gasiti požare, može još toliko toga.

 
Fizika je sjajna stvar! Ultimativna hrana za mozak onima koje zanima kako svijet funkcionira. Znaš onaj osjećaj kada stojiš ispred velikog zvučnika i osjećaš kako ti tijelo vibrira? To što osjećaš su vibracije zvučnog vala koji na ultrasoničnim razinama može čudesne stvari.
 
alt
 
Kao nematerijalni val zvuk ima sposobnost ono materijalno otrgnuti od okova gravitacije. Vidjeli smo kako izvrće vodeni mlaz ili levitra kapljice vode sve dok frekvencija ne postane jača od površinske napetosti koja drži kapljičinu konzistenciju na okupu. Ovo se postiže na način da se stvori os na kojoj iz dva suprotna izvora dolazi jednaki zvučni val. Uz amplitude i ponore zvučnog vala u njihovom preklapanju se stvara prostor nepromjenjive visine vala u kojem je fizički objekt suspendiran na mjestu dok ga sa obje strane pridržava potisak vala.
 
Levitacija dakle nije ništa nova, no znanstvenici s Clemson sveučilišta su se poigrali ječinom zvučnog polja kako bi mijenjali formaciju same kapljice koja je davala neobično sjajne zvjezdane oblike. Prejaka snaga polja kao i u prethodnoj levitaciji rezultirala je mini kataklizmom u ovom kapljičnom svijetu. Gubitkom cjelovitosti i koherencije kapljice koja je rezultirala raspadom strukture.
 
Zajednički party zakona fizike, zvučnog vala i H2O pogledajte niže!
{youtube}MKMf7PCkoZQ{/youtube}
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop