Skip to main content

Natječaj za nastup na Exit Festivalu

Exit festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokreću natječaj za mlade glazbenike kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od pozornica na Petrovaradinskoj tvrđavi od 6. do 9. srpnja.

Piše: 


Proteklih godina na ovaj natječaj prijavljivalo se ukupno preko 6.000 izvođača, a samo prošle godine od nevjerojatnih 1083 prijavljenih izvođača iz 28 zemalja, izabrano je 34 benda i 10 DJ-a. Od toga, tri sastava nastupila su na Fusionu, ukupno sedam na Explosive pozornici, dok je Future Shock pozornica ugostila ukupno 24 izvođača iz Srbije, Grčke, Kanade, Rumunjske, Hrvatske, BiH, Makedonije, kao i s Cipra. Ove godine Exit otvara svoja vrata za najbolje sastave i umjetnike iz cijelog svijeta, koji će nastupiti na pozornicama širom Tvrđave, od kojih najveći broj dolazi na Future Shock Stage, posvećenu upravo glazbenim nadama, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na pozornicama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage. Bendovi, DJ-i i kantautori već od danas mogu se prijaviti putem aplikacije na stranici www.exitmusic.rs, a natječaj će trajati do subote, 25. ožujka, kada je posljednji dan za popunjavanje prijave.

Marko Vidojković iz beogradskog sastava Crveni vetar pozvao je glazbenike iz cijelog svijeta da se prijave za nastup na festivalu: "Future Shock Stage na Exitu je odskočna daska iz snova za svaki novi bend. Odlično pozicionirana pozornica, s vrhunskom opremom, sjajnim toncima i stage menadžerom koji je za bend nešto između dobrog duha i starijeg brata. Na ovoj pozornici si kao kod kuće, bez obzira jesi li u backstageu ili nastupaš ili gledaš nečiji nastup.”

Neophodno je da svi zainteresirani otvore profil i postave najmanje dvije svoje pjesme ili DJ miksa putem streaming servisa SoundCloud te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen glazben žanr uvrste u svoju prijavu na stranici www.exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovom stranici, dovoljno je da na svojoj osobnoj stranici kliknu na prijavu za 2017. godinu.

Selektorski tim čine glazbena novinarka RTS-a i autorica emisije "Bunt" Branka Glavonjić, voditelj i urednik emisije “Tri boje zvuka” Bojan Perić, glazbeni urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće "Lampshade Media" Nikola Jovanović, suosnivač "Koncerta godine" i glazbeni urednik Radija Novi Sad, Obrad Boba Škrbić, radijski voditelji Dušan Majkić, Daško Milinović i Alma Kovčić, programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Igor "Zgro" Todorović. Među članovima žirija naći će se i glavni urednik Nocturne magazina, Marko Ristić, dok će svoj glas za najbolje dati i predstavnik programske produkcije EXIT Festivala, Milan Rakić i stage menadžeri pozornica No Sleep Novi Sad, Sagor Mešković, Urban Bug, Dušan Kuzmanov, Radio As FM, Marko Jovanović i Gaia eXperiment Trance Stage. Također će i publika imati priliku dati svoj glas, jer će oni s najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twitteru i SoundCloudu, imati i veće šanse da nastupe na Exitu.

dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop