Skip to main content

Yammat FM kao dom elektronike!

Vrati se sada u glavi na razdoblje dial-up internetske veze, skidanje jedne pjesme satima na rijetkima servisima, ili još više unazad, na doba bez interneta, bez mobilnih telefona i konstantne dostupnosti histeričnog društvenog.

 
Na doba u kojem je radio bio zvuk plemenskog zajedništva istomišljenika, gdje je jedina mogućnost da se osjećaš povezanim sa zajednicom bila ili da odeš direktno na party ili da se u određeno vrijeme uštekaš svojim prijamnikom u eter sasvim svjestan da si dio nečeg većeg od sebe samoga jer još tisuće ponad tisuća onih koji vole jednako kao i ti i sada u stvarnom vremenu slušaju istu stvar kao ti. Radio je sasvim specifičan medij koji te ostavlja s emocijom ugodne društvenosti iako si možda sam i svira dok brišeš prašinu, piješ kavu ili radiš nešto sasvim nepovezano.
 
Hiperp-produkcija, dostupnost svega što možeš poželjeti na jedan klik, mogućnost da digitalnim autocestama pronađeš sve što želiš i kreiraš sam svoje iskustvo slušanja ipak nije izguralo ponosnu relikviju radija u kuriranom glazbenom putu radio valova. Tako 2004. nastaje nova stanica Yammat FM, gdje proskrolaš tražilicu vala na 102.5 kako bi sletio na pravo mjesto. Naći će se ovdje svačega. Ukusi su jednako različiti kao i ekipa koja svoje sate poklanja Yammatu, no danas smo ovdje kako bismo nagnuli šešir Yammat FM-ovoj  posvećenosti elektronici kroz četiri emisije.

 
U petak ćeš sinkroniziraš li se s Yammatom moći poslušati emisiju tipa koji stoji iza nedavno nam ispraćene desetogodišnje priče The Garden festivala Nicka Colgana, u suradnji s domaće uzgojenim Jogardeom pod nazivom Adriatic Coasting. Da bi od bogova plesa posvećeni petak ostao jednako plesan od 21 nadalje preuzima Maminho s Magic Roomom koji je live do ponoći nakon čega slijedi mix gosta koji dere do dva ujutro, da bi do 5,6, 7 ujutro zore subote ostao uz playlistu.
 
Zatekne li te frekvencija posebno željnog Blacksoulove glazbene estetike pecaš ga srijedom na Music Matters, no propustiš li srijedu možeš ga upecati i u subotnjoj reprizi ili pak postponoćnom razdoblju nedjelje ili od 2 do 4 ujutro, dok će tvoju dnevnu dozu glazbe petkom od 13 do 15 preuzeti Yammatova Ivona Kovačević uz Mojo Soundsystem.
 
Pa si fino zabilježi stanicu s Laubom povezanog radija koji je, baš kao i njegova velika crna kuća, onaj za ljude i umjetnost, opusti se i slušaj. Mnogo prekrasnih stvari je još tamo vani u eteru za čuti i čeka svoje vrijeme, a propušteno možeš uloviti na službenoj Yammat FM Mixcloud stranici. Gdje ćeš bolje no zimska hladna jutra, popodneva i noći uz vruću glazbu!
 
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web