Baner

Feljton: Prije točno 15 godina Carl Cox je napunio splitske Gripe. Foto i video!

Nedjelja, 24 Studeni 2019

U subotu, 20. studenog 2004.g., točno prije 15 godina Carl Cox je napunio veliku dvoranu ŠC Gripe u Splitu gdje je plesalo između 5 i 7 tisuća posjetitelja.


Organizator ovog događaja je bio Omegaritam predvođen Perom-Fullhouseom koji je zaslužan za razvoj dalmatinske i hrvatske techno scene. Radilo se tada o najvećem dvoranskom partyu u Splitu, a rekord do danas još nije oboren. Produkcija za tadašnje pojmove bila je izvanserijska.

Novinar Slobodne Dalmacije, Damir Pilić u reportaži izlazi sa naslovom: "Velika svečanost techno plemena".

Carl Cox - ponajbolji svjetski DJ na najvećem partyu u povijesti Splita svirao pred gotovo pet tisuća ljudi"Na velikom techno partyu na Gripama okupilo se oko četiri i pol tisuće ljudi; dvosturko više nego što ih je nekoliko sati prije došlo na Poljud, na Hajdukovu utakmicu.

Teško se sjetiti kada je u ovome gradu navijačka subkultura brojčano poražena od neke druge subkulture. U tome smislu party na Gripama je prvorazredni sociološki fenomen
", zaključuje.

Osim video isječaka pogledajte u nastavku i serijal ekskluzivnih fotografija koje je Pero-Fullhouse aka Skeptik odlučio podijeliti sa nama. Idući tjedan objavit ćemo fotografije partijanera koji su bili dio tog vremena, a nalaze se u našoj foto-arhivi.


 

Feljton: Prije točno 15 godina Carl Cox je napunio splitske Gripe. Foto i video!