Upoznajte minimalistički bar 60Hz smješten u vibrantnoj berlinskoj četvrti

Petak, 24 Studeni 2017

Vrijeme je za novu priču kojom otkrivamo berlinske alternative velikim klubovima te ovoga puta uz pomoć Srđan Thiana, na red je došao - 60Hz.

Odmaknimo se od svetog trosjtva berlinske underground scene te upoznajte ovim putem ozračje bara 60Hz. Krenimo prvo sa početnim koracima - 60Hz smješten je u izuzetno vibrantnoj berlinskoj četvrti, Kreuzberg. Radi o dijelu grada koji je poznat po svojoj alternativnoj sceni, kulturi i multikulturalnosti.


Booking.com
Pogledamo li malo u povijest, četvrt Kreuzberg, dom je je berlinskog punk rock pokreta te ostalih subkultura, a čime se posebno ističe je činjenica kako ste ovdje mogli vidjeti velike umjetnike kao što su Iggy Pop i David Bowie.Pričamo li o njezinoj sadašnjosti, poznata je po brojnim barovima i klubovima koji su orijentirani na razne glazbene stilove, a dakako, može se pretpostaviti, da je elektronička glazba ovdje posebice zastupljena.Kako je Thian fan all night setova, gaža u baru 60Hz bila mu je i više nego zanimljiva, a evo što nam kaže o njegovoj unutrašnjosti: "60Hz opremljen je vrhunskom opremom pa ono što sam zateko bili su Allen & Heath 92 mixer, Pioneer CDJ Nexus i gramofon Technics 1210. Iznenađujuće je kako je DJ kabina dovoljno prostrana. Posjeduju kvalitetan monitoring, a jako bitna stavka je što sam pult nije prenizak, pogotovo ako odrađujete all night set."Kapacitet 60Hz je cca 200 ljudi, a ono što ga odlikuje je specifični minimalistički dizajn. Iznutra je podijeljen u dva dijela, no nije u potpunosti odvojen, već je zadržana kompaktnost. Samim time, moguće je osjetiti atmosferu dance floora iako se nalazite u dijelu gdje je barski prostor.Ono što je jako zamiljivo kod 60Hz je i sami njegov interijer za koji Thian kaže da je dobro pogođen materijalom i bojom. Još jedna posebnost prostora je i light koji iluminacijom reagira na intezitet glazbe. Radi se tako o idealnoj alternativi za mnogo poznatije berlinske klubove gdje je publika pretežito 30+ godina što je zapravo i čest slučaj u Berlinu.Bar 60Hz, aktivan je od 2014. godine, a njegov manji barski prostor po potrebi ostavlja i klupski feeling. Zanimljivo, vlasnik je simpatični mladić koji živi u istoj zgradi, samo par katova više - "To je idealno, jer mozeš sve eventualne nesporazume bolje riješiti sa susjedima."Thian nam je ovom prilikom poslao i jedan b2b set snimljen u prostorijama 60Hz, pa pojačajte glasno i lansirajte se na ulice Berlina u ovom 2 i pol sata dugom setu ispunjenog zvukovima artista poput H.O.S.H, Mind Against, Tale Of Us, &ME te Frankey & Sandrino.


Booking.com
Izvor: Srđan Thian

Thiana pratite i online [Web], [Soundcloud] i [Facebook].
 

Upoznajte minimalistički bar 60Hz smješten u vibrantnoj berlinskoj četvrti