Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

20. srpnja 1996. dogodio se prvi party na Hvaru

Nedjelja, 15 Svibanj 2016

20. srpnja 1996. dok još Gego nije pjevao "For je nama mila majka", Hvaru se desio najveći desant party populacije.


Island of Hvar - dream of swim, ustoličio je otočku prijestolnicu u party otok. U organizaciji Tatjane Papić tada jako popularni Mario de Bellis, potpomognut warm up-om uvijek odličnog dj Kikija na hvarskoj Venerandi okupio je razigranu dalmatinsku party strukturu.Atmosfera živopisnih boja i zvukova pod vedrim nebom punim zvijezda, otoku je dao timbar dalmatinske Ibize u što se Hvar mogao pretvoriti da gradski oci daljnjih godina nisu sustavno spriječavali razvoj otoka u tom smjeru. Nastavilo se u zoru na jednom od najboljih pitkih aftera u bogatoj povijesti otočkih i inih zbivanja. Stizalo se brodovima, jahtama, automobilima, motorima, a i pješke u obližnji morski raj Pokonji dol.


Foto: www.visit-hvar.com

Unatoč jakom suncu stotine peglača prepustilo se uživanju u morskom eksterijeru. Zbivanje je netko proglasio elektro Woodstockom 90-tih. Turneja tog facinantnog ljeta nastavila se na otočiću Proizd u korčulanskom arhipelagu na "Liquid Planetu" uz Chris Disa, Felvera, Frajmana i dr, a onda je koncem kolovoza hotel Medenu pokorio belgijski DJ guru Bert Brill iz Natural Born Groovesa.E da, lijepa i slatka nostalgija ili kako sam nedavno napisao u scenariju jednog kratkog filma, a može se preslikati na partije:' ...o sjajna li su bila obećanja jučerašnjih dana koja su se ipak pretvorila u ne baš veselu stvarnost sadašnjice ali izuzetnih momenata ima i danas pa se njima i te kako treba radovati'.

Izvor: capcap014

Tatjana Papić je 3. lipnja 2016. na našem KS Takeover Knowledge edukativnom programu pričala o prvim partijima koji su se dogodili na splitskoj sceni.