Skip to main content
  • 22.01.2015.

Barba label night: Talijan i Britanac za pultom


Znamo da je legitimni burek samo onaj s mesom, sve ostalo su pite i točka. No, glazbeni burek u jedan od svojih smotanih nabora uvrstio je i podlabel Barba, a label je stasao tek kada krene bacati cjelonoćne glazbene akrobacije.

 
Barbin stas je sasvim u redu jer jedna vratolomija vas čeka i na, na srce nam ljepljivo zakačenom, flooru Sirupa gdje je mudri Barba za tebe uz Pytzeka i Mislava dofurao još dva gosta izvan linija koje na globusu ocrtavaju Lijepu Našu, Aubreya i Lerosu.
alt
 
U Lerosi bijesni temperamentna talijanska krv koju prelijeva u setove. Možeš Talijana izvući iz Italije, ali zemlju maslina, najbolje pizze i lijepih žena koje pričaju rukama iz njega ne. Sredinom 90-ih glazbeni put ga je odveo u Dublin gdje se istakao produkcijama za labele poput  Uzuri, Osgut Ton & Million of Moments i Apartment Records. 
 
Zvuk  mu sjedi negdje u međuzemlji Drexciyanom inspiriranog electra, emotivnog snažnog techna pa sve do sirovog housea. Uz vještine u studiju Lerosa ima nepobitnu vještinu za stvaranje eklektičnih setova iza pulta kao sočnih smoothieja housea, techna i italo disca.
{youtube}aVHBmIQHdf0{/youtube}
 
Britanac Aubrey ispod pojasa ima već 22 godine iskustva u mraku studija i na strobom osvijetljenim floorovima svjetskih glazbenih institucija. Početke piše na britanskom labelu Ozone pod imenom Panic gdje je izdao i prvu traku naziva Voices of energy. Uskoro osniva vlasiti label koji je u 13 godina izdao 30 vinilki među kojima su bile i one Derricka Maya, Terryja Francisa, Petea Tonga, Adama X-a, i Carla Coxa
 
Sudba je htjela da vodi još tri labela, Textures, Dark i Cheap Knob Gags. No prava ljubav je DJ-ing u koji je uklizao u krhkoj dobi od 12-ak godina i od prvih hip-hop početaka  ubrzo je zaokrenuo prema acid house sceni koja se rađala u Chicagu, zatim na detroitski techno da bi naposlijetkiu završio u čikaškom houseu, ali nisu mu strani ni jazz, soul, funk, fusion…
{youtube}39fAIETEJ8o{/youtube}
 
Dakle momci vas čekaju ove subote. Oni nose glazbu a vama treba samo naramak entuzijazma i cipele koje ne žuljaju. Navedite nam iz koje dvije zemlje dolaze naši strani gosti u subotu i dijelimo 2×1 upad. Eci peci prst će reći svoje u subotu u podne. Rave on i peace out!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2