Skip to main content
  • 9.01.2013.

Chew The Fat! Croatia osvaja Zagreb

Preživjeli su lavinu, preživjeli su smak svijeta, preživjeli su čak i Klanje, a uspješno se nose i s hrvatskom vladom koja pokušava upravljati njihovim životima.

Piše: 

Kada to sve stavite na hrpu čini se da se radi o grupi neuništivih gadova koji su sklopili ugovor s vragom ili su sam vrag. Ako se taj vrag zove prljava bass mjuza onda i niste daleko od istine. Oni su vaši mjesečni domaćini Chew The Fat!-a, ovoga puta u domaćoj "resident" postavi – Yesh, DMT, MC Tone Tuoro i VJ-polygon – koju su od milja nazvali "Resident Evil". Oni su najbolji u tome da su zločesti, a ipak nisu nimalo zli. To će vam dokazati ove subote, 12.1., u malom pogonu Tvornice kulture.

YESH (CTF! Cro / JabbaTon / Radio808, ZG)

Osnivač poznatog zagrebačkog kolektiva Jabba Crew te već devetu godinu organizator i rezident DJ klupske večeri JabbaTon u sklopu programa KSET-a. Od listopada 2009. započinje i novu klupsku večer, serijal hrvatskog izdanja prestižne londonske klupske večeri Chew the Fat!, a u listopadu 2011. pod svojim aliasom RRRamon! uz kolegu DMT-a pokreće i treću večer imena Black Light posvećenu malo drugačijim glazbenim stilovima. Vodi radijsku emisiju "Night Drive" na RadiJu 808, a od nedavno je i vlasnik etikete JabbaTon Records posvećene izdanjima bass glazbe.

Nastupao je na najvećim festivalima u regiji kao što su EXIT, Springfestival Graz, Outlook, Terraneo, Hideout ili Seasplash. Dijelio je pozornicu s imenima kao što su: Lee "Scratch" Perry, Erol Alkan, Jon More (Coldcut), DJ Craze, Krafty Kuts, Marky, Noisia, Mo’ Horizons, Plastician, SP:MC, Toddla T, JME & Skepta (Boy Better Know), Girl Unit, Bok Bok, The Nextmen, MRK1, Beni G (Jack Beats), Deekline, Ed Solo, Durrty Goodz, Ghetts, Killa P, No Lay, JFB, Last Japan, Total Science…

Glazbeno je raznolik te se žanrovski ne ograničava iako se u zadnje vrijeme najviše koncentrirao na drum'n'bass, trap, dubstep i grime.

DMT (CTF! Cro / Black Light, ZG)

DMT (David Tešić) je aktivno uključen u glazbenu scenu od 1999. godine kada u suradnji sa članovima hip-hop grupe Connect pokreće radijsku emisiju Ruff Beats Rap Show na Radio Zaprešiću. Ubrzo nakon toga počinje puštati po noćnim klubovima i festivalima diljem Hrvatske (Tvornica, Boogaloo, KvArt/Stara Klaonica, Lemon, Sirup, Gjuro II, KSET, Masters, Industrija Petreković, Pogon Jedinstvo, AKC Medika, ROJC, K Topu, Seasplash Summer Club, Outlook Festival, Hideout Festival, Terraneo, Seasplash Festival, Sirup Nation Festival, IDEŠ? Fest…), Slovenije (Gala Hala, Štuk), BiH (Kriterion) i Austrije (EKH). Sredinom 2004. godine odlazi u Los Angeles gdje je studirao televizijsku produkciju. Za vrijeme studija puštao je po mnogim noćnim klubovima i privatnim zabavama u Los Angelesu i Las Vegasu. Krajem 2009. se vraća u rodni Zagreb i počinje sudjelovati u organizaciji brojnih klubskih programa (Electric Avenue, Chew the Fat! Croatia, Black Light…). U srpnju 2010. godine sa Arianom Vuicom osniva electro-dubstep duet InUrFace, te godinu dana poslije izdaju svoj prvi EP "Conquer Me" za kanadskog izdavača Capital Boom Records. Iako u posljednje vrijeme preferira glazbene žanrove kao što su trap, dubstep, electro, bassline i breakbeat, povremeno ga nostalgija ponese pa zavrti koju hip-hop stvar u svojem setu.

Ulaznica je 20kn prije ponoći, 30 nakon, djelimo 2×2 upada ukoliko u komentaru na članak napišete naziv prethodnog Chew The Fat partija?Dobitnike objavljujemo u subotu.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2