Skip to main content
  • 3.01.2017.

Cruisanje u Kameleonu!

Ponekad uletiš u stvari, razrušiš ih kao buzdovan, zapališ mostove, ostaviš iza sebe pustopoljinu… a ponekad jednostavno lagano, smireno, čisto, sa srcem na mjestu ucruisaš, ukližeš kao da ti je oduvijek tamo mjesto.

 
Prva subota nove godine tako nosi ostavljanje svega što nije zalsužilo s tobom dalje u prethodnoj godini i suvereni pogled unaprijed na lijepe svari koje čekaju u zametku nove runde oko naše privatne zvijezde. Nakon što smo prošli puta za pultom pozdravili MEAT-a, nastavljamo dalje u revijalnom tonu uz dva gosta i dva domaća stilobata podrške pa su s nama Rich NxT, Lorenzo Chiabotti i posada glazbene krstarice, Mariano Mateljan i Madezh.

 
Rich Nxt gospodin je bogatog iskustva u DJ-ingu, kao i klavijaturist i producent koji se upisao na kartu londonske elektronike. Pogonjen na gorivo strasti i dobrog društva uz kolegu mu Enza Siragusu, upada i kao rezident legendarnog FUSE-a gdje spaja svoju vještinu s onom velikana kao što je Seb Zito, ne bi li stvorili sjajne EP-jeve. 2016. je bila značajna godina u kojoj su se želi plodovi dosadašnjeg rada i rađa se i NXT Records. Ljeto je klučalo s brojnim partijima u Velikoj Britaniji, Europi, Cape Town i Australiji. FUSE Ibiza mu je osigurala rezidenciju u planetarno popularnoj Amnesiji na HYTE partijima na Ibizi, dok ima i mjesečnu rezidenciju na londonskom Rinse FM-u.

 

 
Meštar Lorenzo s talijanskih ulica započeo je kao klinac s bubnjarskim palicama u Muzičkoj školi za umjetnost. Dostupnost glazbe otškrinula je vrata prvim eksperimentima s step sequencingom i midi programima u studiju i sonorne alkemije rezultiraju zamjenom drvenih palica zvukovima mašina. 2006. Turino zamijenjuje Ibiza gdje se put ukrižao s Lucom Ringeisenom kojem daje promo snimku i kocka je apsolutno bačena. Samo nekoliko tjedana kasnije postaje dio Vinyl Cluba, a trake uskoro liju iz klubova poput DC-10 i Privilegea. Kada je dovoljno svoga posijao na Ibiški pijesak kroz nekoliko sezona mijenja adresu i poštu lovi u Berlinu gdje ga u mrežu hvataju labeli poput Delooped Recordsa, Vektona i Vekton Blacka. Zapleten u techno vožnju s funky štukaturom, gospodin Chiabotti ujedno stručno miješa i mrak i house beat.
 
 
Pa se s hladnih pločnika translatiraj na kameleonsko krstarenje bezobrazno dobrom glazbom 7. siječnja oko jedanaestice, a dok ne sjednemo u podne petka imaš prilike zaigrati nagradnjaču i osvojiti 2×1 upad odgovoriš li nam u komentaru ispod članka s koja dva internacionalna gosta cruisamo ovoga puta. Sretno i baci oko na komentare u petak!
 
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2