Skip to main content
  • 20.10.2013.

Dva desetljeća zagrebačke elektronske scene

Nedavno smo pisali o knjizi “Sociologija i party scena” suautora Rašeljke Krnić i Benjamina Perasovića, koja uz pregršt ilustracija prikazuje sociološki presjek elektronske scene posljednjih  20 godina u Zagrebu, a sada ju i dijelimo.

 
 
“Sociologija i party scena“, u izdanju naklade Ljevak, na 400 stranica nudi empirijsku ilustraciju osnovnih teorijskih pitanja na primjeru scene elektronske glazbe u Zagrebu, na temelju podataka dobivenih kvalitativnim istraživanjem (fokus grupe, individualni polu-strukturirani intervjui, metoda promatranja uz sudjelovanje). 
 
Dovođenjem u vezu empirijskog sadržaja i temeljnih pojmova i koncepta suvremene sociologije mladih ukazuje se i na problem teorijskog uopćavanja nalazeći elemente i subkulturnog i postsubkulturnog kao odrednice različitih oblika povezivanja mladih na sceni elektronske glazbe u Zagrebu. 
 
Mi dvoje čitatelja koji navedu barem tri legendarna klupska programa zagrebačke scene u prošlosti nagrađujemo jednim primjerkom knjige “Sociologija i party scena”. Dobitnike objavljujemo u četvrtak navečer, a odabiremo ih slučajnim odabirom.
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk