Skip to main content
  • alt
  • 14.09.2015.

Labirint: Kroz spaljenu zemlju – Labirint je bio samo početak

U post-apokaliptičnom svijetu raspadnutih vrijednosti i života bez humanosti jedini cilj je preživjeti.

 
Originalnog naslova “Maze Runner:The Scorch Trials” ovaj akcijski ZF triler dolazi kao nastavak filma u kojem njegovi protagonisti bježe iz golemog razrađenog labirinta prepunog zamki, nesvjesni zašto su uopće zarobljeni. No sloboda nije ono što su očekivali. Thomas, najneobičniji od skupine s neutaživom znatiželjom da shvati što se događa u svijetu koji se ruši oko njega, s ekipom s kojom je preživio labirint suočen je s novim izazovima. 

alt

 
Organizacija WCKD pod krinkom pomoći i zaštite smjera nešto mnogo strašnije no što su mogli zamisliti i, sigurni kako WCKD nije ono za što se predstavlja, Thomas i Gladeri još jednom bježe. Put ih vodi u uništeni spaljeni krajolik onoga što je preostalo od svijeta, Scorch. Ubrzo otkrivaju da nisu jedini koji pokušavaju preživjeti i udružuju se sa silama otpora i otkrivaju kataklizmičke planove koje WCKD ima za sve njih. Redatelj Wes Ball je iznova prenio na platna drugo po redu ostvarenje ZF romana autora Jamesa Dashera.

alt

 
Druga knjiga nastavlja tamo gdje je prva stala. Gladeri iskaču iz helikoptera s kojim su uzletjeli nakon bijega iz labirinta i dočekuju ih maskirani vojnici koji ih vode u podzemni brlog gdje ih vođa, Janson, dočekuje s toplim obrokom i još toplijim krevetima, uvjeravajući ih kako je ovo najsigurnije mjesto za preživjeti. Priča se kreće razmotavati kada se sumnje da Janson nije onaj za kojeg se predstavlja pokažu bolno očitima. 
 
Thomas i Gladeri bježe iz podzemlja u pješčanu oluju bijesnog, sunčanim bakljama spaljenog, krajolika i junak se susreće sa sumnjama je li one koji su mu vjerovali odveo u sigurnu smrt. Po sakrivanju u napuštenom razrušenom shopping centru kako bi se regrupirali susreću se po prvi puta oči u oči s Cranksima, ljudima zaraženim globalnim virusom koji im je oduzeo sve ljudsko i skupina kao rezultat gubi jednoga od članova. Put im se prekriži s sasvim novom skupinom koja pokušava preživjeti i u procesu je razvila vlastitu društvenu hijerarhiju čiji vođa sa svog penthousea sluša radio prijenose za koje smatra da stižu iz jedinog utočista za one imune na virus “The Right Arm Campa”. Avantura se nastavlja dalje dok Gladeri pokušavaju otkriti je li kamp samo urbana legenda u svijetu bez nade ili stvarno sigurno utočište.
{youtube}SDofO3P2HpE{/youtube}
 
Saga sjeda u Cinestar Avenue Mall kina 17. rujna i vaša Klubska vam dijeli 2×1 kartu za prva sjedala na krmi apokalipse. Da biste ulovili svoju odgovorite nam kako se zove autor romana prema kojemu je film snimljen i podijelite članak na svom profilu s uključenom opcijom “Javno”. Dobitnike biramo u petak 18. rujna oko podne cijenjenom eci peci metodom. Karte će vrijediti od subote, 19. rujna pa sve do petka, 25. rujna za sve projekcije u Cinestar Avenue Mallu. Sretno!
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2